CDR.cz - Vybráno z IT

Flirtování s umělou inteligencí: Aplikace Mei analyzuje sympatie z chatu

Aplikace Mei využívá umělou inteligenci k analýže konverzace, aby zjistila, zda je uživateli daná osoba nakloněna nebo zda s ním náhodou neflirtuje.

Umělá inteligence je dnes velice skloňovaný pojem zasahující mnoho technologických odvětví. Pomáhá lidem od analýzy velkého množství dat přes pomoc v těžkých rozhodnutích až po různé složité úkony. Za umělou inteligencí se dneska „schová“ kde co, slouží jako poměrně chytlavý "buzzword" a mnozí dokáží nazvat složitější kód hned umělou inteligencí. 

Není tomu tak dávno, co přišla na trh nová mobilní aplikace Mei (ke stažení pro Android a iOS ), která o sobě tvrdí, že umělou inteligenci také využívá. Tato aplikace dokáže analyzovat konverzaci uživatele na WhatsAppu a na základě těchto údajů odhadnout psychologický profil osoby, se kterou komunikuje.

Hodnotících faktorů je celá řada a patří mezi ně vyjádřené emoce, citoslovce, superlativy, otevřenost nebo míra toho, jak moc se protějšek svěřuje. Důležitým ukazatelem jsou také emotikony, vykřičníky, otazníky nebo dokonce i doba, po kterou musí uživatel čekat, než druhá osoba odpoví.

Výsledek pak ukáže svému majiteli na stupnici od jedné do sta podle toho, jak moc o něj druhá osoba stojí. Podle samotných tvůrců aplikace by měla být Mei schopna „číst mezi řádky“ a poznat i skryté sympatie či začínající flirt, který nemusí muži s delším vedením zprvu vůbec odhalit.

Aplikace je sice zcela zdarma, ale pro analýzu potřebujete mít dostatečný počet „kreditů“ s tím, že za 100 kreditů potřebných k jedné analýze zaplatíte v přepočtu zhruba přes 200 Kč. Druhým zádrhelem je, že pro objektivnější hodnocení vaší konverzace je nutné přesáhnout 1 000 slov. Pokud se ovšem vaše konverzace s jinou osobou k takovému počtu slov ani nedostane, pak si asi odpovíte i bez aplikace. 

Diskuse ke článku Flirtování s umělou inteligencí: Aplikace Mei analyzuje sympatie z chatu

Pondělí, 23 Září 2019 - 11:48 | Nalim | Já bych řekl, že třetím zádrhelem bude, že...

Zobrazit diskusi