CDR.cz - Vybráno z IT

Ford MoDe:Flex - chytré elektrokolo na hory i do města

Mode Flex
V budoucnosti se na kole nemusíte potit, abyste se dostali z místa na místo. Takto si Ford představuje rychlý mobilní způsob dopravy.

Jak jsme vás před nedávnem informovali, automobilka Ford se v rámci vývoje inteligentního dopravního systému pouští objevovat vody cykloprůmyslu. Před pár dny odhalila další informace o svých nových elektrokolech MoDe:Flex, které hezky zapadají do jejího plánu Ford Smart Mobility Plan zaměřeném na skloubení inovativních produktů s jednoduchostí, mobilitou a funkčností.

Mode Me Ebike

Elektrokolo MoDe:Flex je třetím, zatím nejflexibilnějším prototypem, který značka vyprodukovala. Je vhodné jak do náročnějšího terénu, tak do spletité džungle velkoměsta. Jeho útočištěm má být kufr vozidel Ford, kde v klidu dobije své síly na další jízdu. Ebike MoDe:Flex se tváří jako klasický bicykl, pouze ve středním rámu má ukrytý motor a baterie, kterou je možné v případě potřeby i vyjmout. Navíc je velice skladný, protože se dá složit do kompaktnějšího tvaru, případně demontovat na dva menší díly. Pro vylepšení designu kola bylo využito zmenšené LED osvětlení, které se používá v nejnovějších vozidlech Ford GT a Ford F-150.

Mode Link App

MoDe:Flex nejen, že uživateli usnadní šlapání, ale také mu pomůže najít tu správnou cestu do cíle díky integrované aplikaci MoDe:Link. Jezdec je v reálném čase navigován tak, aby byly zohledněny další faktory, jako je časová náročnost, počasí, dopravní situace nebo náklady na dopravu. Aplikace funguje jako fitness tracker a monitoruje zdravotní stav. Všechny informace je možné synchronizovat s chytrým telefonem. Ford také experimentuje s propojením kola s chytrými hodinkami Apple Watch, které by umožňovaly ovládat základní funkce automobilu na dálku - zamknutí/odemknutí vozu, přístup k najetým kilometrům nebo informace o tom, kde jste zaparkovali.

Elektrokola MoDe:Flex mají existovat ve dvou variantách. Model MoDe:Me má být určen pro koncové zákazníky a model MoDe:Pro pro komerční využití, například firmám pro rozvoz zásilek.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ford MoDe:Flex - chytré elektrokolo na hory i do města

Pátek, 3 Červenec 2015 - 22:16 | mixal 11 | elektrifikoval som si bike, na cestu do prace je...
Čtvrtek, 2 Červenec 2015 - 12:14 | Mat Rio | Jojo, elektrohejblátka všeho druhu, to bude...

Zobrazit diskusi