CDR.cz - Vybráno z IT

Gmail bude v USA sledovat i zásilky a informovat o jejich zpoždění

Google v USA testuje novou funkci, díky které by měl váš Gmail sledovat po dohodě s americkým přepravci i vaše zásilky. Pokud by některá nabrala zpoždění, bude vás na to Gmail upozorňovat.

Zdroj: Shutterstock

Gmail byl zpočátku pouze e-mailových klient, který měl soubor standardních funkcí. Později přišel Google s integrací Hangoutu a dalších služeb. Nyní přišli vývojáři Googlu s další funkcí, a to je Sledování zásilek. V praxi by nově měl Gmail umět sledovat zásilky na základě e-mailů s potvrzením o odeslání, které vám běžně chodí do schránky.

Důležité samozřejmě je, aby v tomto e-mailu byl obsažený i kód k jejímu sledování. Gmail by pak měl zobrazit stav doručení v seznamu doručené pošty a také na kartě souhrnu nad jednotlivými e-maily. Po kliknutí na souhrn se zobrazí podrobné informace o vaší objednávce.

Zdroj: Shutterstock

Je pak poměrně obvyklé, že nová funkce přijde jako první do praxe v Americe a Google již avizoval, že bude služba dostupná u většiny hlavních amerických přepravců. Pokud budete v budoucnu chtít tuto službu využít, budete muset také udělit Googlu oprávnění pro vyhledávání sledovacích čísel ve vaší doručené poště. Toto oprávnění budete moci samozřejmě kdykoliv odebrat.

Bez pochyby se jedná o užitečnou funkci, protože většina lidí jen přečte předmět e-mailu, že byla zásilka odeslána a o její sledování se zajímá až v případě, že jim týden nepřijde. V tuto chvíli nejsou zprávy o tom, zda bude funkce nasazena i globálně. Nicméně je ohlášeno plánované rozšíření nové funkce sledování zásilek o informaci o zpoždění. Pokud totiž vaše zásilka je příliš dlouho na cestě, přesune Google e-mail o odeslání do horních pozic a doplní štítek „Zpoždění“.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Gmail bude v USA sledovat i zásilky a informovat o jejich zpoždění

Žádné komentáře.