CDR.cz - Vybráno z IT

Google chystá hratelné reklamy pro hry na telefon. Návrat demoverzí?

Google představil svou novou reklamní strategii, která by měla vývojářům a vydavatelům na jejich platformě usnadnit přilákat nové hráče. Takzvané "playables" neboli hratelné reklamy umožní hráčům vyzkoušet si mobilní hry ještě než si je koupí nebo stáhnou.

Game Developers Conference obvykle bývá místem, kde se ohlašují nové technologické kroky a letošní rok tomu nebylo jinak. Google například představil svou vizi hratelných reklam, které trefně nazývá "Playables". Cílem je pomoci v lákání nových hráčů k propagovaným titulům. 

V praxi se bude jedna o mobilní HTML5 reklamy se základními prvky hratelnosti. Hráčům umožní, aby místo sledování předrendrovaných filmečků sami zkusili titul bez toho, aby museli stahovat plnou verzi nebo kupovat. Reálné využití Google neprezentoval žádným videem, zůstávají tedy otázky, do jaké míry budou krátké demoverze reprezentovat finální produkt a kolik si taková reklama vyžádá z dat uživatele. 

Nejedná se o koncept úplně nový, ale skutečnou zajímavost z něj dělají dvě věci: zaprvé jde o experiment pod taktovkou Googlu – obrovské společnosti s velkým reklamním vlivem a zásobou nesčetného množství her v rámci Play Store; zadruhé jde o posun směrem k návratu dlouho oplakávaných demoverzí.

Mohli bychom se tak dožít budoucnosti, kde trailery budou opět vyhrazené pouze pro filmy a k prezentování videoher se vrátí jejich původní forma demoverzí (ideální forma).

Nová forma inzerce by měla podle Googlu dorazit už v následujících měsících.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google chystá hratelné reklamy pro hry na telefon. Návrat demoverzí?

Středa, 8 Březen 2017 - 18:39 | Cichas | Ve skutecnosti je to jiz nejakou dobu v provozu....

Zobrazit diskusi