CDR.cz - Vybráno z IT

Google Cube boří hranice klasických hudebních videoklipů

Google Presets Cube
V povaze hudebních videoklipů se toho v posledních letech moc nezměnilo. Možná jim Google nastolí nový směr se svým novým experimentálním projektem Cube, jež představuje alternativu plochých hudebních videí.

The Cube je nový interaktivní přehrávač videoklipů, který byl vytvořen společností Google ve spolupráci s indie kapelou The Presets jako takový malý experiment. Jak napovídá samotný název, Cube přehrává hudební video jako trojdimenzionální krychli o šesti stranách. Každá plocha zobrazuje jiný multimediální obsah, který je synchronizovaný podle hudby s ostatními stranami. Na jedné je video s chlapíkem, na druhé virtuální mluvící tvář a na další třeba geometrické tvary. S kostkou můžete otáčet nebo ji rozložit, abyste viděli všechny plošky současně.

Google Presets Player

Zajímavostí je, že když kostkou otáčíte, mění se aranžmá skladby - vokály, podkreslení, zvuky atd. V režimu rozložené kostky všechny tyto efekty splynou do jednoho celku. Stejným způsobem to funguje také u 3D kostky. Když vidíte dvě nebo tři její strany, zvukové efekty viditelných ploch se při poslechu sloučí.

Služba je vytvořena dle specifikace HTML5. Na experiment se můžete podívat pouze v internetovém prohlížeči Google Chrome na stránce nofun.thepresets.com nebo v zařízeních s operačním systémem Android. Zatím se jedná jen o ukázku vlastností přehrávače na novém singlu australské skupiny Presets. Píseň No Fun je dostupná k zakoupení pouze na Google Play Music po dobu dvou dnů v rámci propagace přehrávače.

Nápad se mi osobně dosti zamlouvá, člověk si může vybrat variantu písně, na kterou má zrovna náladu. Také samotní interpreti mohou do jedné kostky zahrnout hned několik různých variací songu, mezi nimiž je možné libovolně přepínat. Člověk si může například část písně přehrát v originálu a uprostřed přehrávání nepřerušovaně navázat nějakým remixem, čímž vznikne zcela nová verze skladby.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google Cube boří hranice klasických hudebních videoklipů

Žádné komentáře.