CDR.cz - Vybráno z IT

Google Glass se mění na Project Aura

Projekt chytrých brýlí Google mění své jméno a začíná znovu. Čerstvý vítr do plachet mají přinést noví členové týmu z Amazonu.

Jak jsme vás dříve informovali na našem serveru, společnost Google na začátku letošního roku ukončila prodej chytrých brýlí Google Glass. Inovativní projekt byl definitivně zastaven poté, co se objevily problémy s ochranou osobních údajů. Nositel totiž mohl natáčet videa na veřejných místech, aniž by si toho kdokoliv všiml, což vyvolalo masivní negativní ohlas. Google se přiznal, že k vypuštění došlo příliš brzy, než byl produkt připraven pro koncové spotřebitele.

Google Glass jsou nyní skutečně za zenitem, od zastavení prodeje firma přehodnotila získané poznatky a od června pracuje na novém projektu chytrých brýlí. Projekt Aura, tak zní údajně nový název pro chytré brýle Google Glass, má ve svých řadách navíc několik bývalých zaměstnanců Amazonu z experimentální hardwarové laboratoře Lab126. Součástí týmu jsou inženýři, softwaroví vývojáři a projektoví manažeři, kteří původně pracovali na 3D smartphonu Amazon Fire Phone. Dmitry Svetlov, jeden ze softwarových vývojářů Aury, na svém LinkedIn profilu uvádí, že tým bude vytvářet různá nositelná zařízení, která jsou jednoduše cool.

Google Glass Doctor

Jak uvedl Eric Schmidt, výkonný ředitel Googlu, projekt Aura má být tentokráte zaměřen na podniky a firemní klientelu, kde byl zájem o Google Glass nejvyšší. Nicméně zatím není jasné, které technologie budou součástí nových brýlí, a zda-li bude zařízení jako brýle vůbec vypadat. Uvidíme, jestli reinkarnovaný projekt Google Glass povstane z popela jako bájný Fénix, nebo opětovně vyhoří až do svých základů.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google Glass se mění na Project Aura

Pondělí, 21 Září 2015 - 02:21 | BTJ | Nevkusny a nepohodlny hajzl, co se zobrazuje...
Pátek, 18 Září 2015 - 20:27 | HKMaly | Jojo, natacet videa na verejnych mistech, to je...

Zobrazit diskusi