CDR.cz - Vybráno z IT

Google i Meta zablokovaly reklamy ruských televizí i společností

S ohledem na současnou situaci na Ukrajině a ruskou invazi začínají svůj razantní postoj zaujímat i další a další společnosti. Nyní se na stranu Ukrajiny připojili i američtí technologičtí giganti, jako je Google či Meta.

Zdroj

Prakticky okamžitě zmrazily přísun kapitálu z reklamy všem ruským státním médiím i dalším vybraným ruským kanálům. To není ale vše, protože Meta uvedla, že navíc s okamžitou platností zakazuje i zobrazování ruské reklamy na všech svých platformách kdekoliv na světě.

Další zdroje pocházející z Ruské federace, jako je agentura RIA Novosti, televize Zvezda, gazeta.ru a lenta.ru jsou pak označeny jako nedůvěryhodné zdroje. Zároveň se již příspěvky od těchto médií automaticky nenabízí uživatelům, ale pro jejich zobrazení musíte jít přímo na jejich profil.

Zdroj

Ruská federace samozřejmě s tímto postupem nesouhlasí a označuje ho za cenzuru a porušování práv ruských občanů. Obdobné kroky podnikla i společnost Google, a to tak, že zabránila ruským společnostem vydělávat na nasazené reklamě. To platí i pro platformu YouTube.

Tyto příjmy rozhodně nejsou malé, protože podle odhadů si mohly ruské společnosti vydělat od roku 2018 na reklamě nasazené na 26 kanálech na Youtube částku až 703 miliard korun. Nejméně razantně pak zakročil Twitter, který nikoho nezablokoval, ale veškeré zprávy cenzuruje a ty dezinformační zrovna maže.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google i Meta zablokovaly reklamy ruských televizí i společností

Žádné komentáře.