CDR.cz - Vybráno z IT

Google konečně zakáže falešné a podvodné reklamy, mění podmínky inzerentům

Zdroj: Shutterstock

Google nedávno oznámil revoluční aktualizaci svých zásad inzerce, která má potenciál změnit krajinu internetové reklamy. Nové zásady zakazují reklamy s falešnými doporučeními a těmi, které se vydávají za veřejné osobnosti či značky. Tato změna je odpovědí na rostoucí obavy týkající se podvodných praktik v internetové reklamě.

Pro většinu lidí je Google prostě jen vyhledávač nebo zprostředkovatel služeb, jako je Gmail, Google Disk nebo Google Fotky. Z toho ale samozřejmě neplynou pro Google příliš velké příjmy. Přeci jen se jedná mimo jiné i o jednu z největších reklamních agentur na světě. Nabízí reklamní prostor, který se zobrazuje všude – ve vyhledávačích, v e-mailech, mobilních hrách, zkrátka všude, kde si vzpomenete.

Nyní ale přichází poměrně revoluční novina, která pravděpodobně změní celý reklamní svět. Google totiž nedávno oznámil aktualizaci svých zásad inzerce. Nové zásady, které vstoupí v platnost příští měsíc, zakazují reklamy s falešnými doporučeními a také reklamu, která se vydává za veřejnou osobnost nebo značku za účelem propagace produktu nebo služby.

Zdroj: Shutterstock

Tato aktualizace zásad přichází jako odpověď na rostoucí obavy týkající se podvodných praktik, které se objevují zejména v digitální reklamě. Je to dobrá zpráva pro spotřebitele a také pro známé osobnosti jako Marka Cubana, který byl jedním z těch, kdo byli zasaženi falešnými reklamami mystifikujícími spojení s jeho televizní show Shark Tank.

Rovněž to znamená, že Google bude mít důraznější postoj k monitorování a potírání falešných doporučení v reklamách. Inzerenti, kteří poruší tyto zásady, čelí trvalému zákazu inzerování na platformě Google Ads.

Nandini Jammi, spoluzakladatelka organizace Check My Ads, vítá tuto změnu jako krok správným směrem. Podle ní tato aktualizace nejenže cílí na podvodníky spojené se Shark Tank, ale také stanoví trvalé zákazy pro ty, kteří se podílejí na podobných praktikách.

Je důležité, že takové kroky jsou podnikány, zejména v době, kdy umělá inteligence může být využita k vytváření zavádějících reklam založených ať už na video či audio materiálech. Tyto falešné reklamy nejenže poškozují spotřebitele, ale také poškozují důvěryhodnost reklamních platforem jako je právě probíraný Google.

Tato aktualizace zásad inzerce Google je vítaným krokem směrem k ochraně spotřebitelů a integritě internetové reklamy. Doufejme, že podobné kroky budou přijímány i ostatními reklamními platformami, aby se zajistilo férové a důvěryhodné prostředí pro všechny uživatele internetu.

Diskuse ke článku Google konečně zakáže falešné a podvodné reklamy, mění podmínky inzerentům

Úterý, 27 Únor 2024 - 00:39 | Robin Seina | "A není to málo, Antone Pavloviči?"
Pondělí, 26 Únor 2024 - 08:07 | roob | takze uz na youtube nebudu v nahlade videa...
Pondělí, 26 Únor 2024 - 07:27 | RedMaX | "Google nedávno oznámil revoluční...

Zobrazit diskusi