CDR.cz - Vybráno z IT

Google nabídne možnost sdílení hesel v rodině

Zdroj: Shuttestock

Společnost Google přichází s významnou novinkou ve svém Správci hesel, která umožňuje rodinám bezpečně a efektivně sdílet hesla mezi sebou. Tato inovace, oznámená nedávno na portálu Android, přináší nový způsob, jak rodiny mohou spravovat své online účty společně a bezpečně.

Nová funkce ve Správci hesel Google umožňuje uživatelům sdílet hesla s rodinnými příslušníky přímo prostřednictvím jejich rodinné skupiny. Když uživatel sdílí heslo, ostatní členové rodiny obdrží jeho kopii ve svém Správci hesel Google, která je připravena k okamžitému použití. Toto řešení je navrženo tak, aby zjednodušilo proces sdílení hesel a zároveň zajistilo vysokou úroveň bezpečnosti.

Funkce sdílení hesel byla poprvé představena v únoru 2024 jako součást Safer Internet Day, globální iniciativy zaměřené na zvýšení bezpečnosti na internetu. Po několikaměsíčním testování a vývoji byla tato funkce konečně uvedena do praxe jako součást aktualizace Služeb Google Play verze 24.20 v květnu 2024.

Sdílení hesel je přísně omezeno na členy rodinné skupiny, což znamená, že uživatelé, kteří chtějí tuto funkci využívat, musí nejprve vytvořit rodinnou skupinu a přidat do ní další členy. Rodinná skupina je virtuální prostor, kde mohou členové rodiny sdílet různé zdroje, včetně hesel, s vysokou úrovní zabezpečení. Jakmile je rodinná skupina vytvořena, objeví se ve Správci hesel Google možnost "sdílet", což umožní uživatelům snadno sdílet svá hesla s ostatními členy rodiny.

Zdroj: Shutterstock

Je však důležité poznamenat, že tato funkce nemusí být okamžitě dostupná ve všech verzích Google Chrome, zejména ve verzi pro stolní počítače. Portál Android upozorňuje, že funkce sdílení hesel může být aktivována postupně, takže někteří uživatelé mohou zaznamenat zpoždění, než bude tato možnost dostupná ve všech jejich zařízeních.

Google také poskytl několik příkladů, jak může být tato nová funkce prakticky využita. Například dva členové rodiny mohou sdílet heslo k jednomu účtu, aby koordinovali hlídání dětí, nebo dítě může sdílet heslo ke svým školním úkolům s rodiči, aby jim umožnilo přístup k potřebným informacím. Tyto scénáře ukazují, jak může sdílení hesel usnadnit každodenní život a zvýšit efektivitu správy online účtů v rodině.

Tato nová funkce je součástí širší strategie společnosti Google zaměřené na zlepšení uživatelské zkušenosti a zvýšení bezpečnosti online. Sdílení hesel v rodinné skupině je krokem směrem k lepší ochraně osobních údajů a zároveň k usnadnění jejich správy. Uživatelé již nebudou muset používat nebezpečné metody, jako je zasílání hesel e-mailem nebo jejich zapisování na papír.

Google neustále pracuje na vývoji nových funkcí a vylepšení, které zvyšují bezpečnost a pohodlí uživatelů. Funkce sdílení hesel ve Správci hesel Google je jen jedním z příkladů, jak se společnost snaží reagovat na potřeby moderních rodin a poskytovat nástroje, které usnadňují každodenní digitální život.

Tento krok společnosti Google je vítaným přínosem pro mnoho rodin, které hledají bezpečné a jednoduché způsoby, jak spravovat svá hesla. Sdílení hesel v rodinné skupině představuje další krok k vytvoření bezpečnějšího a pohodlnějšího digitálního světa pro všechny uživatele.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Google nabídne možnost sdílení hesel v rodině

Pátek, 24 Květen 2024 - 07:59 | RedMaX | Pěkné, v tomto s Google souhlasím. My sdílíme...

Zobrazit diskusi