CDR.cz - Vybráno z IT

Google přichází s novými algoritmy proti spamu. Zpřehlední i vyhledávání

Zdroj: Shutterstock

Google představil rozsáhlé úpravy svého vyhledávacího algoritmu s cílem bojovat proti nežádoucímu obsahu a zlepšit kvalitu výsledků vyhledávání. Tyto plánované změny, které mají být spuštěny v květnu, mají zvýšit schopnost Googlu identifikovat a eliminovat obsah nízké kvality, včetně obsahu vytvořeného automatizovaně pomocí umělé inteligence.

Tato změna je prý reakcí na stížnosti uživatelů, kteří zaznamenali pokles kvality výsledků vyhledávání, a měla by zlepšit filtrování spamu a automatizovaného obsahu.

Plánované aktualizace, které se chystají, by měly být spuštěny v květnu a mají zvýšit schopnost Googlu identifikovat a eliminovat obsah nízké kvality, zejména obsah vytvořený automatizovaně pomocí umělé inteligence, který může být obtížně identifikovatelný. Google se snaží využít poznatků z předešlých úprav provedených v roce 2022, které měly za cíl snížit počet neoriginálních a nepomocných stránek, a tyto poznatky aplikovat na novou aktualizaci.

Zdroj: Shutterstock

Podle Elizabeth Tuckerové, která pracuje v produktovém oddělení Googlu, tyto změny umožní vyhledávači lépe rozpoznat, zda jsou webové stránky užitečné pro uživatele, nebo zda byly vytvořeny pouze za účelem zvýšení viditelnosti ve vyhledávačích. To zahrnuje i boj s obsahem, který je generován pomocí umělé inteligence.

Google se také zaměří na webové stránky, které hostí nízkou kvalitu obsahu od třetích stran, a na vypršelé domény, které byly transformovány na klikací mlýny. Tyto stránky budou nově klasifikovány jako spam. Uživatelé nebudou změny vidět ihned, protože Google dává majitelům webů čas na přizpůsobení se novým podmínkám. Aktualizace vyhledávače vstoupí v platnost 5. května.

Diskuse ke článku Google přichází s novými algoritmy proti spamu. Zpřehlední i vyhledávání

Žádné komentáře.