CDR.cz - Vybráno z IT

Google nemá rád, když se ztrácejí věci: Vylepší službu Find My Device

Zdroj: Shutterstock

Google nedávno spustil svou službu Find My Device, která slibuje, že pomůže uživatelům najít nejen ztracený Android telefon, ale také další předměty pomocí Bluetooth trackerů.

Co je Find My Device?

Find My Device je aplikace pro Android, která umožňuje uživatelům sledovat své zařízení. Kromě telefonů můžete pomocí ní hledat i klíče, sluchátka nebo dokonce domácí mazlíčky. Stačí mít zařízení s Androidem 9 nebo novějším a nainstalovanou aplikaci Find My Device.

Problémy s třetími stranami

Uživatelé však zjistili, že systém má své nedostatky, zejména při použití třetích stran. Trackerů od společností jako Chipolo a Pebblebee se týkají následující problémy:

  1. Omezený dosah: Některé třetí strany mají menší dosah než konkurenční produkty. Například Chipolo One má dosah 200 stop, což je méně než u některých jiných trackerů.

  2. Aktivace funkcí: U některých sluchátek a trackerů bude třeba počkat na aktualizace softwaru, aby byly plně kompatibilní s funkcemi Find My Device.

Budoucnost

Google slibuje, že uskuteční mnoho vylepšení, která by měla síť značně zlepšit. Jedním z nich je AR-powered ultra-wideband (UWB)-tracking, podobný funkcionalitě Apple AirTag. Tato technologie je užitečná při hledání trackerů a zařízení kolem domova, protože poskytuje vizuální indikátory, kde by se měly nacházet.

Společnost Motorola již představila Moto Tag kompatibilní s Find My Device, který využívá UWB pro přesné sledování. I když UWB zatím není součástí Androidí sítě, Motorola se snaží svá zařízení připravit na budoucnost a potvrdila, že podpora UWB bude “dostupná po budoucí integraci Androidu od Googlu.”

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google nemá rád, když se ztrácejí věci: Vylepší službu Find My Device

Žádné komentáře.