CDR.cz - Vybráno z IT

Google+ opět povyrostl, na domácí půdě ale tolik nevyniká

Google Plus as Angry Birds
Sociální síť Google+ vznikla dne 28. 6. 2011 s cílem ohrozit narůstající popularitu Facebooku. Po realizaci komunitního serveru Orkut.com se jedná o druhý počin Googlu na poli sociálních sítí, který úspěšně vykročil vstříc svým uživatelům.

Google+ se snažil proniknout především do Spojených států, avšak největší úspěch zatím slaví v zahraničí. Podle statistiky na serveru eMarketer.com jej v Argentině, Brazílii, Indii, Indonésii, Jižní Africe, Malajsii, Mexiku, Saúdské Arábii, Thajsku, Tchaj-wanu, Vietnamu a na Filipínách využívá více než 30 % uživatelů internetu.

V současné době má služba 400 milionů uživatelů, z toho 100 milionů je aktivních. Řadí se tak na pomyslnou čtvrtou příčku největších sociálních sítí na světě. První místo patří Facebooku s miliardou uživatelů, na druhém je Twitter a na třetím čínská Qzone. Podle dat uvedených na GlobalWebIndex.net z konce června 2012 Google+ globálně využívalo přes 20 procent internetové populace, Facebook měl ve stejném období dvojnásobných 40 procent. Stejně jako u ostatních sociálních sítí je Google+ využíván především muži, výjimku tvoří služba Pinterest s převahou žen. Co se týče věku, sociální sítě jsou výsadou mladistvých a dospělých do 34 let. S přibývajícím věkem klesá počet uživatelů všech sociálních sítí.

Rekordní nárůst uživatelů

Rozšíření komunity Google+ bylo extrémně rychlé, za pouhých 16 dní síť na svou stranu získala 10 milionů uživatelů. Twitter tohoto milníku dosáhl za 780 dní své existence a Facebook až za 852 dnů. Výrazný nárůst počtu uživatelů Google+ je mimo jiné podmíněn širokou škálou služeb firmy Google. Když se zaregistrujete do jakékoliv z nich, automaticky se stáváte také uživatelem komunikačního systému Google+.

Prozatím neexistuje přehled, který by nastínil aktuální počet českých uživatelů Google+. Odhadem se jedná o více než 250 tisíc lidí.

TOP3 lidé s nejvíce followers

  1. Britney Spears
  2. Lady Gaga
  3. Larry Page

TOP3 stránky s nejvíce followers

  1. Angry Birds
  2. Coldplay
  3. Cadbury UK

Proč používat Google+?

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google+ opět povyrostl, na domácí půdě ale tolik nevyniká

Žádné komentáře.