CDR.cz - Vybráno z IT

Google pracuje na funkci vyhledávání podle screenshotů

Web 9to5google odhalil, že v betaverzi aplikace Google je připravená funkce na chytré screenshoty. Google však o celé věci mlčí. Pokud však bude tato funkce skutečně vydána, usnadní a zjednoduší vyhledávání i rutinních věcí.

Společnost Google údajně pracuje na nové funkci, tzv „chytré snímky obrazovky“. Tato funkce kombinuje klasické funkce Google Lens se schopností editovat snímek v panelu nástrojů. Díky tomu byste pomocí screenshotu mohli třeba vyhledávat vizuálně podobné položky či obrázku nebo nechat převést text z fotografie do textové podoby pomocí OCR technologie.

Tato funkce by měla být součástí beta verze aplikace Google 10.61. Mezi prvními, kdo mohl tuto aplikaci otestovat byl web 9to5google, který rozbalil soubor APK a analyzoval kód, který se zde nalézá. Podrobně se pak o tom rozvádí na svém webu.

Google si zkrátka v různých betaverzích připravuje, jako každý programátor, různé funkce někdy obohacené o stručné komentáře. Z toho je možné hádat, jakým směrem se bude daná aplikace vyvíjet v budoucnu. Zda Google využije všech svých předpřipravených možností je stále jenom na něm.

V tuto chvíli není ani jasné, zda bude nová funkce fungovat pro všechny screenshoty nebo jen pro ty, které byly pořízeny v rámci vyhledávání v Googlu. Sám Google se k těmto novým skutečnostem nijak nevyjádřil a proto nezbývá než doufat, že jednou se tato funkce stane součástí nejen aplikace Google, ale bude třeba i implementovaná přímo do Androida.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google pracuje na funkci vyhledávání podle screenshotů

Žádné komentáře.