CDR.cz - Vybráno z IT

Google protáhne svým zaměstnancům Home Office až do července 2021

Společnost Google se rozhodla, že umožní svým zaměstnancům pracovat z domova až do července 2021. Jedním z důvodů je i nejistá budoucnost v souvislosti s pandemií COVID-19 a problémy, kterým mohou čelit rodiny s dětmi.

Zdroj: BusinessInsider

Z důvodu pandemie COVID-19 bylo mnoho firem a společností nuceno větší či menší část zaměstnanců přesunout na práci z domova. Mezi ně patří i společnost Google, která původně chtěla vrátit své zaměstnance do kanceláří během tohoto roku. Nyní však mení plány a avizuje, že umožní svým zaměstnancům pracovat z domova nejméně do příštího července. V praxi se tak jedná o zhruba 200 tisíc zaměstnanců a smluvních pracovníků Alphabet, kteří pracují na plný úvazek. 

Zdroj: Pixabay

Podle generálního ředitele Sundara Pichaie bylo toto rozhodnutí učiněno s ohledem na nejistou budoucnost a na rodiny s dětmi, které budou muset pravděpodobně absolvovat část školního roku také z domova. V rámci interního systému to vedení společnosti oznámí svým zaměstnancům během několika následujících dnů.

Dotknout by se to mělo nejen samotného ústředí, ale také všech velkých kanceláří a poboček po celém světě – Spojené státy, Británie, Indie, atd. Je také velice pravděpodobné, že další velké firmy budou nuceny následovat příkladu Googlu, i když třeba Microsoft chtěl své zaměstnance zpět v kancelářích již tento podzim. Pokud propukne druhá vlna pandemie, bude muset své stanovisko přehodnotit. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google protáhne svým zaměstnancům Home Office až do července 2021

Středa, 29 Červenec 2020 - 08:04 | RedMaX | V Google stejne nic nedelaji a spolehaji se na...
Úterý, 28 Červenec 2020 - 10:07 | Ondar | Nám ho už oficiálně protáhli do konce roku...

Zobrazit diskusi