CDR.cz - Vybráno z IT

Google ruší nový update pro svůj disk, soubory opět bez omezení

Zdroj: Shutterstock

Společnost Google zrušila limit pro vytváření souborů v Google Disku, který nedávno zavedla. Tento limit byl původně aplikován za účelem zajištění stability a optimalizace výkonu, ale nyní byl odstraněn kvůli negativním ohlasům.

Od února se několik uživatelů Google Disku potýkalo s chybou, která jim nedovolovala odeslat soubor a uváděla, že překročili limit vytvoření 5 milionů položek. Nedávno mluvčí společnosti Google potvrdil, že byl limit zaveden jako opatření proti zneužití systému, což by mohlo ohrozit jeho stabilitu a bezpečnost.

Tento limit však byl nyní zrušen, což odpovídá novému oznámení od společnosti Google, kde se nehovoří konkrétně o limitu, ale zmínka o "aktualizaci systému limitů položek" naznačuje, že se jedná o stejnou změnu. Společnost tou dobou stále zkoumá alternativní řešení, aby zajistila stabilní výkon pro všechny uživatele.

Zdroj: Shutterstock

Kritika však nepřicházela jen kvůli zavedení maximálního počtu souborů, které mohou uživatelé vytvořit, ale také za nevčasné informování všech uživatelů o celé této změně. Toto omezení se týkalo dokonce i platících uživatelů, včetně těch s předplatným na nejvyšší úrovni Google One, která by měla poskytovat až 30 TB úložiště. Pro uživatele, kteří často pracují s menšími soubory, bylo velmi pravděpodobné, že narazí na limit počtu souborů dříve, než dosáhnou limitu pro úložiště.

Kromě toho Disk neobsahuje počítadlo, které by uživatele upozornilo na blížící se limit 5 milionů vytvořených souborů. A právě tento zákeřný krok vyvolal kritiku ze strany uživatelů a zvýšil tlak na společnost Google, aby byla více transparentní a vrátila úložiště do původního stavu. Ta každopádně v nedávném prohlášení slíbila, že bude uživatele příště řádně informovat předem o veškerých změnách, pokud se rozhodne pro nějaké úpravy v cloudovém úložišti.

Tagy: 
Zdroje: 

engadget.com

Diskuse ke článku Google ruší nový update pro svůj disk, soubory opět bez omezení

Úterý, 11 Duben 2023 - 20:20 | Derryk | Toť otázka jestli chceš psát bulvár či krásnou...
Úterý, 11 Duben 2023 - 15:55 | Driscoll | Když budu krotit emoce, budou mě všichni děsně...
Úterý, 11 Duben 2023 - 14:22 | Derryk | "A právě tento zákeřný krok vyvolal"...

Zobrazit diskusi