CDR.cz - Vybráno z IT

Google vydá vlastní debetní kartu a kompletní platební systém

Společnost Google bude s největší pravděpodobností poskytovat i vlastní debetní kartu, Apple oproti tomu poskytuje pouze kartu kreditní. Není vyloučeno, že v budoucnu nabídne i vlastní bankovní služby nezávislé na bankovních institucích.

Zdroj: The Verge

I když se v poslední době začíná poměrně dost rozšiřovat platba pomocí chytrých telefonů nebo případně i chytrých hodinek, klasické platební karty jsou ještě ve hře. Důkazem tohoto tvrzení je i fakt, že platební karty nabízejí i technologičtí giganti, jako je Apple nebo Huawei. 

Podle posledních zpráv se mezi Apple a Huawei chystá zařadit i Google. Ten však, oproti svým konkurentům chce nabídnout jednu nezvyklou odlišnost. Společnost Google, oproti běžné službě Google Pay, bude údajně nabízet kompletní platební systém, a to včetně kontroly účtu. 

Zdroj: The Verge

S problematikou kolem bankovnictví spolupracuje Google se CitiGroup a Stanford Federal Credit Union. O vydavateli této platební karty panovaly jisté spekulace, ale na základě uniklých obrázků bude tuto debetní kartu vydávat Visa. Nepůjde tak o kreditní kartu k úvěrovému účtu, jako je tomu u obdobné služby od Applu nebo Huawei. V našich končinách se tyto pojmy lehce zaměňují, krátce řečeno kreditní karty fungují na bázi drobných půjček, debetní karty nakládají pouze s vašimi finančními prostředky. 

Uživatelsky pak bude Google účet velice podobný těm, které známe z našich bank. Každý tak bude moci převádět peníze, kontrolovat příjmy a výdaje či zablokovat kartu na dálku. Pro větší bezpečnost má mít tato fyzická karta jiné číslo, než ta virtuální, kterou má uživatel nahránu v mobilním telefonu. V případě odcizení či ztráty tak stačí zablokovat jen jednu z nich. V tuto chvíli však není jasné, kdy bude tato služba oficiálně představena nebo za jakých podmínek bude možné ji využívat. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google vydá vlastní debetní kartu a kompletní platební systém

Žádné komentáře.