CDR.cz - Vybráno z IT

Herní (r)evoluce? Zahrajte si DroneBall s dronem Zyro místo míčku

Zyro Droneball
Neseďte u počítače a jděte si hrát na vzduch! Tak zní výzva firmy, která se snaží uspět s droní obdobou badmintonu.

Jak se dalo očekávat, dronům patří svět. Možnosti jejich využití začínají u obyčejného fotografování, pokračují přes doručování balíčků, obsluhu v restauracích až po důležité vojenské mise. Moderní kvadrokoptéry musí být jednoduše všude, kde se dají použít. Důkazem toho je nová crowdfundingová kampaň společnost Zyro Games, která dronem nahrazuje míček. Možná zde vzkvétá základ nového druhu sportu, který bychom mohli označit jako "droní hry".

Zyro Games

Zyro DroneBall je hra pro jednoho nebo více hráčů. Její součástí je Zyro, dron speciálně navržený pro hraní her ve vzdušném prostoru. Cílem je kvadrokoptéru navádět švihem rakety na určené místo nebo na protihráče. Je to jako hrát Wii ve skutečném životě, neboť se drona ani nemusíte dotknout.

Můžete si vybrat z několika známých her, jako je například tenis, fotbal nebo honička, stejně tak si však můžete vymyslet i vlastní pravidla. Také volba velikosti hranic určující velikost hrací plochy je libovolná. Podle toho, jaký režim si vyberete, musíte drona odpalovat, nadnášet nebo se mu vyhýbat. Aby byl zážitek ze hry co nejrealističtější, dron při odpalu vydává odpovídající zvuky.

Zyro Product Select Tabletop Edited

Do hry se může najednou zapojit až osm hráčů a dokonce můžete zaměstanat i svůj autonomní letoun, pokud mu připevníte speciální dálkové ovládání Zyro. Firma Zyro Games se snaží na stránce Kickstarter od fanoušků nashromáždit 50 tisíc dolarů a zatím se jí to moc nedaří. Za 449 dolarů (cca 10 800 Kč) získáte jednoho drona a pálku, jejíž vzhled ještě není doladěn - jedná se pouze o prototyp.

Projekt spíš berte jako inspiraci a náhled na další možnosti použití. Je vůbec možné, aby se droni skutečně někdy začlenili do sportovních či herních aktivit? Možná jednou ano. Doufáme jen, že to příště bude na profesionálnější úrovni.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Herní (r)evoluce? Zahrajte si DroneBall s dronem Zyro místo míčku

Úterý, 24 Únor 2015 - 22:50 | JVc | jj pokud se raketa neceho dotkne tak je cil...
Úterý, 24 Únor 2015 - 15:58 | HKMaly | Mam neprijemny pocit, ze kdybych se toho drona...
Pondělí, 23 Únor 2015 - 16:53 | BTJ | OMG, to je na tolika ruznych urovnich cele spatne...

Zobrazit diskusi