CDR.cz - Vybráno z IT

HP uvede all-in-one Slate 21 s Androidem postavený na Tegra 4

HP Slate 21 - úvodní foto
Pro příznivce desktopových AiO počítačů přináší HP tento líbivý kousek s 21,5“ displejem a FullHD rozlišením. Kromě toho je poháněn procesorem nVidia Tegra 4, běží na něm Android a stojí zhruba 8 tisíc korun.

Americký výrobce Hewlett-Packard rozšiřuje svoji řadu Slate a k sedmipalcovému tabletu, který je jeho posledním počinem v této oblasti, přidává dnes představovaný all-in-one PC, neboli stolní počítač umístěný v samotném těle obrazovky. Kromě velkého displeje s FullHD rozlišením nabídne také set klávesnice a myši - to vše sladěné v bílém a elegantním plastu. Podle nejnovějších informací by měl navíc získat nálepku s docela přijatelnou cenou pod 10 tisíc korun.

HP Slate 21 - bok

Hlavní dominantou tohoto počítače je samozřejmě dotykový IPS displej. Jeho velikost je 21,5 palce a zobrazuje rozlišení 1920 x 1080 pixelů. U dotykového počítače s takto velkou obrazovkou bychom nejspíše čekali operační systém Windows 8 (respektive s ohledem na konfiguraci Windows RT) tak, jak je to běžné u konkurenčních strojů. Skutečnost je ale taková, že HP raději sáhlo po Androidu 4.2.2 od Googlu. 

HP Slate 21 - záda

Pod plastovým šasi tiká výkonný čtyřjádrový procesor nVidia Tegra 4. Jaké hodnoty nabývá jeho frekvence nebo operační paměť zatím bohužel nevíme. Úložný prostor bude začínat na 8 GB a zřejmě bude i tento počítač nabízen v několika verzích právě podle velikosti úložiště (odhadujeme další varianty 16/32 GB). K jeho rozšíření poslouží i slot na paměťové SD karty.

Mezi konektorovou výbavu počítače patři trojice USB portů, ethernetový vstup pro připojení k internetu a pak už jen audio výstup na 3,5mm jack. Bezdrátové připojení zastupují klasicky Wi-Fi a Bluetooth. Počítač má také dvojici stereo reptouktorů s technologií DTS (Digital Theatre System) pro věrnější podání zvuku v prostoru a nechybí ani webkamera na jeho přední straně. O kapacitě akumulátoru výrobce neuvádí žádné informace a je zde také možnost, že ho bude počítač zcela postrádat, což by zamezilo jeho využití na způsob přenosného tabletu (osobně si ale neumím moc představit sezení na gauči s takto velkou a těžkou plackou na klíně).
 

Operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean
Procesor nVidia Tegra 4 ARM Cortex-A15
Displej 21,5" LCD IPS, multidotykový kapacitní
FullHD (1920 x 1080px)
Úložiště 8 GB (nejspíše volitelné)
+ slot na SD karty
Konektivita Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth
3x USB 2.0
Ethernet (RJ-45)
Audio Stereo reproduktory (DTS)
3,5mm jack
Webkamera Ano
Dostupnost Září 2013 (USA)
Cena cca 8 000 Kč

HP Slate 21 se rozhodl vybočovat z řady díky použití operačního systému Android namísto běžně využívaných Windows 8. Určitě si ale najde své příznivce. Krom toho je tu ještě celkem přijatelná cenovka 400 dolarů, v přepočtu tedy zhruba 8000 Kč za verzi s 8GB úložištěm. Dostupnost počítače pro americký trh oznámilo HP na září tohoto roku a zda se ho dočkáme i v tuzemsku zatím nevíme.
 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku HP uvede all-in-one Slate 21 s Androidem postavený na Tegra 4

Úterý, 25 Červen 2013 - 21:57 | petr ib | Jestli na tom půjde slušně rozchodit nějaký...
Úterý, 25 Červen 2013 - 12:35 | disposable | Mne tam chýba hdmi alebo aspoň vga port, nech sa...
Úterý, 25 Červen 2013 - 11:02 | Vit Adamek | Dobre zarizeni, uplne si dovedu predstavit jak by...
Úterý, 25 Červen 2013 - 10:06 | BTJ | Jako sve priznivce si urcite najde, to je jasne,...

Zobrazit diskusi