CDR.cz - Vybráno z IT

Huawei předbíhá konkurenci, jako první výrobce nabídne satelitní komunikaci

Společnost Huawei pomyslně předběhla konkurenční Apple, když jako první mobilní výrobce na světě poskytuje u svého modelu Mate 50 Pro satelitní komunikaci.

Zdroj: Shutterstock

Nedávno představila čínská společnost Huawei pro svou vlajkovou řadu chytrých telefonů Mate 50 hned tři další samostatné modely. Jedná se o Mate 50, Mate 50 Pro a Mate 50 RS Porsche Design. Všechny telefony v rámci vlajkové kategorie předběhly konkurenci v podobně satelitní komunikace, určené k zasílání zpráv.

Původní idea celé technologie je vlastně dobrá, protože umožní zasílat textové zprávy i do oblastí, které nejsou běžně pokryty mobilním signálem. O této technologii se docela dost v poslední době hovořilo, a to hlavně v souvislosti s Applem a jeho iPhonem 14.

Zdroj: Shutterstock

Nicméně Huawei každopádně Apple i další konkurenci předběhl, a získal tak cenné první místo. Důkazem o narůstající zájem o satelitní komunikaci je i nedávno uzavřené partnerství mezi T-Mobilem a SpaceX. Ve výsledku by tak měla satelitní síť Starlink sloužit jako poskytovatel mobilní sítě T-Mobile.

V první vlně se má dostat na řadu Amerika, takže by žádný uživatel operátora T-Mobile nezůstal na území Spojených států amerických bez mobilního signálu. Pro společnost Huawei poskytne tuto službu čínská satelitní společnost BeiDou. Veškerá satelitní komunikace však bude probíhat pouze formou textových zpráv. A v případě Huawei se bude jednat jen o odesílání a nikoliv o přijímání textových zpráv. To jen značí, že se celá technologie bude vyvíjet a je docela dobře možné, že jednoho dne budeme přes satelitní komunikaci přenášet i běžné hovory či videohovory.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Huawei předbíhá konkurenci, jako první výrobce nabídne satelitní komunikaci

Čtvrtek, 8 Září 2022 - 19:36 | hajčus | Souhlas, o zbytku produkce si nedělám iluze, ale...
Čtvrtek, 8 Září 2022 - 14:11 | corwin78 | Hujahej může nabídnout třeba hodinky s...

Zobrazit diskusi