CDR.cz - Vybráno z IT

Návod pro Androidisty: Stahujeme ve Windows instalační APK soubory z Google Play

nepřehlédněte
Download Apk Android Cdr
Hlásí vám obchod Google Play, že vaše zařízení není podporováno a danou aplikaci tedy nestáhnete? Stále zbývají zadní vrátka v podobě instalace APK balíčku. Shánět jej ale nemusíte na pochybných úložištích, jde je stáhnout přímo z obchodu Play! Jak na to?

Znáte tu situaci, kdy vám obchod Google Play zobrazí hlášku, že „vaše zařízení není podporováno“? Především majitelé minipočítačů či levných mobilních zařízení se s ní sem tam nepochybně setkají. Uživatelům pak nezbývá nic jiného, než sáhnout po stažení instalačního balíčku APK, který spousta z nich hledá prostřednictvím vyhledávání Google a poté stahuje z různých úložišť.

android-connected-fragmentation

Tento způsob není ideální jak z důvodu aktuálnosti, tak z důvodu bezpečnosti stahovaných souborů. Pojďme si ukázat elegantní cestu, jak instalační soubor získat přímo z Google Play s pomocí jednoduché open source utilitky Raccoon.

Šikovná aplikace Raccoon je zdarma - nyní podporuje i Android 5.0 Lolipop

Bezplatná aplikace Raccoon je ve vývoji již nějaký pátek a je to na ní znát - funguje totiž bezvadně. Po bezplatném stažení se uživatel prokliká rychlou instalací. Na výběr je instalační exe soubor pro Windows či multiplatformní Java balíček.

Racoon Android Apk

Po otevření aplikace se zobrazí přihlašovací obrazovka do Google Play. Zde vyplníte své Google jméno a heslo, přičemž pokud chcete a máte jej k dispozici, můžete doplnit i tzv. GSF ID, což je unikátní identifikátor vašeho telefonu. Google s pomocí tohoto klíče přiřazuje zařízení k vašemu účtu. Pokud jej neznáte, vyplňovat kolonku nemusíte a aplikace si "vymyslí" vlastní. To je ideální právě tehdy, pokud vám původně aplikace hlásí, že je vaše zařízení nepodporované.

Jinak ale není na škodu ID vyplnit a získat tak hlavně software, který je dle mínění vývojářů kompatibilní s vaším zařízením. ID najdete například vytočením  *#*#8255#*#* na vašem Android telefonu.

Racoon Android Apk 1

Prostředí aplikace je velmi jednoduché. V horní části najdeme pole pro vyhledávání aplikací, do nějž stačí vepsat název a dojde k vyhledávání v obchodu Play. Ikonky po levé straně výpisu dovolují rychlé stažení APK, přechod do Google Play, zobrazení detailů či informací o požadovaných oprávnění aplikace.

Po kliknutí na Download dojde k automatickému stažení a poté už jen stačí APK soubor přetáhnout do Android zařízení a otevřít jej v souborovém prohlížeči. Celý proces je bezpečný a otázkou několika kliknutí.

Racoon Android Apk 2

Pokud je aplikace větší než 50 MB, stáhne se vedle .apk také .obb soubor. Jedná se o funkci Google Play, kdy obchod velké soubory rozdělí na více menších, ale instalace je jednoduchá i přes to. Stažené soubory postupně umístěte do jedné složky, kterou poté nakopírujte do vašeho zařízení. Vhodné je zvolit interní úložiště a založit ve složce "Android" novou podsložku "ODD", kam složku s aplikací nakopírujete. Poté opět stačí otevřít APK a spustit instalaci.

Google Play APK soubory bez virů a další havěti

Pokud jste někdy hledali oficiální APK soubory k nějaké aplikaci, jistě se vám stalo, že jste našli mnoho falešných souborů, které si na oficiální instalační soubor aplikace pouze hrály. Vzácné nejsou ani případy, kdy si společně s balíčkem stáhnete nějakou tu havěť, která může v zařízení natropit slušný nepořádek. S Raccoon tomu předcházíte a můžete si zdarma a legálně stáhnout APK vašich oblíbených aplikací.

03_shadowgun3

A co placené aplikace?

Je dobré si uvědomit, že Raccoon neslibuje nic ve stylu „černého trhu“. Využívá oficiálního obchodu Google Play a po připojení skrze váš Google účet vidíte dostupné všechny aplikace, včetně těch placených. Stáhnout si však můžete pouze ty, které jsou zdarma, nebo jste si je již koupili oficiální cestou. V opačném případě stažení neproběhne.

Zdroje: 

Vlastní

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Návod pro Androidisty: Stahujeme ve Windows instalační APK soubory z Google Play

Pátek, 12 Prosinec 2014 - 13:15 | x3m | Bez registracii a instalovania: http://apps.evozi...
Úterý, 9 Prosinec 2014 - 09:58 | Vendelín Kryšpín | Neznate nejaky podobny "hack" na...

Zobrazit diskusi