CDR.cz - Vybráno z IT

Lenovo utíká s LePhone od Atomu k Exynosu

Exynos-4412
I když není tato informace úplně potvrzena, zahraniční servery s odvoláním na japonský informační web Blog of Mobile začaly přicházet se zprávou, že srdce nového LePhone od Lenova bude tikat v jiném rytmu, než v tom intelovském.

Není to tak dávno, co jste si na našich stránkách mohli přečíst zprávy o připravovaném mobilním telefonu z dílny společnosti Lenovo, jehož procesorová řada je už velmi dobře známa z oblastí netbooků – Intel Atom. Navíc onen konkrétní procesor - Intel Atom Z2460 – byl primárně vyroben právě pro mobilní zařízení. Jak to však dle uniklých informací vypadá, u nového modelu LePhone se již s tímto či nějakým vyšším modelem nesetkáme. Nové srdce bude tentokrát bít v rytmu společnosti Samsung.

Nový telefon nebo chcete-li smartphone ponese kódové označení K860 a bude osazen "novým" čtyřjádrovým procesorem Exynos 4412 o taktu 1,4 GHz, který vám je jistě velmi dobře znám (jsou jím osazené některé varianty Galaxy S3). Displej je pětipalcový s rozlišením 1280 x 720 (HD), 1 GB RAM a 4 GB uživatelské paměti. Ve výbavě nadále nechybí 8MPix kamera s LED diodou a 2MPix přední kamerka. Rozměry jsou 143,6 x 74,5 x 9,6 mm, což je jen o trochu méně něž pětipalcový Samsung Galaxy Note.  Dodáván prý bude s operačním systém Android 4.0 (o novějším předinstalovaném či o upgrade na 4.1 - Jelly Bean - zatím nejsou žádné zmínky).

Lenovo-LePhone-K860-Samsung-Exynos-Android-ICS
Lenovo-LePhone-K860-Samsung-Exynos-Android-ICS-2

Informace nejsou zatím ani o ceně. Pouze se spekuluje o uvedení K860 na čínský trh v srpnu tohoto roku. Prozatímně nejsou k dispozici ani jiné informace o dostupnosti na dalších trzích.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Lenovo utíká s LePhone od Atomu k Exynosu

Pátek, 29 Červen 2012 - 10:39 | mixal 11 | Tak uz len kvoli tomu ze vsetky neJavovske appz...
Pátek, 29 Červen 2012 - 10:13 | Enigma | Lenovo zřejmě tuší, že x86 v telefonu žádná velká...

Zobrazit diskusi