CDR.cz - Vybráno z IT

Letošní únik dat na Twitteru se týkal 5,4 milionů uživatelů

Na počátku letošního roku došlo k úniku dat z populární sociální sítě Twitter, ale až nyní došlo k upřesnění, že se únik týkal 5,4 milionů uživatelů.

Zdroj: Shutterstock

V letošním roce zaznamenala sociální síť Twitter masivní únik uživatelských dat. Později pak Twitter sám potvrdil, že k úniku dat došlo kvůli bezpečnostní chybě a zranitelnosti v jejich API. Podle dostupných zpráv by ale odcizená data neměla být nikde zneužita.

Na serveru Bleeping Computer se také objevila informace, že celkem bylo veřejně na internetu zpřístupněno 5,4 milionů záznamů o jednotlivých uživatelských účtech. Za útokem stojí údajný majitel hackerského fóra Brached, který byl na bezpečnostní chybu v API upozorněn hackerem s přezdívkou Devil.

Zdroj: Shutterstock

Dále měl hacker získat i údaje o 1,4 milionech záznamů týkajících se pozastavených účtů. Podle bezpečnostního experta Chada Lodera není číslo o odcizených záznamech konečné, protože počet obětí se mohl vyšplhat až na desítky milionů.

Mezi odcizenými informacemi jsou mimo jiné i telefonní čísla a emailové adresy, které pak mohou hackeři využít k dalším phishingovým útokům. Je proto obecně doporučeno pro všechny uživatele sociální sítě Twitter, aby si dali pozor na všechny emaily a SMS zprávy, které vypadají podezřele. Není vyloučeno, že se útočníci budou vydávat přímo za zaměstnance Twitteru.

Diskuse ke článku Letošní únik dat na Twitteru se týkal 5,4 milionů uživatelů

Žádné komentáře.