CDR.cz - Vybráno z IT

LinkedIn umožní hledat práci podle očkovací politiky firmy a možném Home Office

Díky pandemii koronaviru se změnil nejen pracovní trh a mnoho společností přešlo do online prostoru. Zaměstnanci tak byli nuceni pracovat z domova. Nyní, když se situace zlepšila se již do svých kanceláří nechtějí vrátit. LinkedIn se proto rozhodl zavést možnost uvádět ve filtrování práci z domova nebo u firemních účtů uvádět očkovací politiku.

Zdroj

LinkedIn je profesní sociální síť, která byla založena již v roce 2002 a od první chvíle zaznamenala velký úspěch. Důkazem toho je, že již v roce 2011 evidoval LinkedIn 100 milionů registrovaných uživatelů. Nově LinkedIn přichází s dalším rozšířením, které je jen reakcí na právě probíhající pandemii koronaviru.

Jedná se o specializované filtry pro práci z domova, které by uživatelům měly pomoci při hledání dalších pracovních příležitostí. Dále si uživatelé mohou na svém profilu nechat zobrazit informaci, že hledají nové zaměstnání. Tato informace se totiž bude zobrazovat především náborářům, kteří hledají pracovníka na určitou pozici.

Zdroj

Obdobné filtry a možnosti nově nabídne LinkedIn nejen soukromým uživatelským účtům, ale také firemním. Dále zavádí LinkedIn možnost, aby společnost zobrazila na svém profilu své zásady týkající se očkování zaměstnanců nebo plán a harmonogram návratu do fyzických kanceláří.

Mluvčí společnosti LinkedIn uvedl, že podle jejich analýz až 70 procent všech vyhledávání zahrnuje lidi hledající práci pouze z domova. V praxi se jedná o důkaz, že pandemie zkrátka trvale změnila nároky a požadavky lidí. Dokonce i takoví giganti, jako je Amazon, Google a Facebook mají problém najít zaměstnance, kteří by chtěli pracovat v uzavřených kancelářích.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku LinkedIn umožní hledat práci podle očkovací politiky firmy a možném Home Office

Žádné komentáře.