CDR.cz - Vybráno z IT

Meta uvádí nové komunitní chaty na Messengeru

Zdroj: Shuttestock

Společnost Meta představila novou funkci pro aplikaci Messenger, která umožňuje uživatelům vytvářet velké komunitní chaty bez nutnosti propojení se skupinami na Facebooku. Tento krok rozšiřuje možnosti komunikace mezi lidmi, kteří nejsou nijak spojeni, podobně jako to umožňuje platforma Discord.

V roce 2022 Meta spustila komunitní chaty pro skupiny na Facebooku, což členům umožňuje snadno komunikovat v reálném čase. Tato nová funkce, která není vázána na skupiny na Facebooku, umožní uživatelům Messengeru vytvářet chaty s až 5 000 náhodnými lidmi. Tato iniciativa nebyla oficiálně oznámena, ale Meta potvrdila její zavedení prostřednictvím portálu TechCrunch.

Všechny komunitní chaty budou dostupné na jednom místě v aplikaci Messenger a každý z nich bude mít sekci „Domů“, kam administrátoři mohou přidávat aktualizace a oznámení. Podle nápovědy Meta však tato funkce „není v tuto chvíli dostupná pro všechny nebo na všech platformách“. Uživatelé zjistí, zda mají k této funkci přístup, podle možnosti vytvořit novou komunitu v levé nabídce aplikace Messenger na mobilu.

Správa komunitních chatů

Tvůrci komunit budou mít několik administrativních pravomocí, včetně možnosti odstranit uživatele z chatu, nahlásit nebo odstranit obsah a chat zcela smazat. Všichni členové komunity však mohou posílat pozvánky dalším lidem, což znamená, že komunity mohou růst daleko za hranice původních členů.

Zdroj: Shutterstock

Jelikož je tato nová funkce určena pro veřejné konverzace, uživatelé by měli být obezřetní při sdílení informací. Nejen současní členové, ale i budoucí členové, které pozvou další lidé, budou mít přístup k veškerému obsahu sdílenému v chatovací skupině.

Možnosti využití nové funkce

Podle TechCrunch lze novou funkci využít pro vytváření chatů pro školy, organizace, čtvrti a další skupiny s velkým počtem potenciálních členů. Tato možnost může být pohodlnější a lepší alternativou než komunitní chaty na WhatsApp, které vyžadují připojení k telefonnímu číslu.

Nová funkce komunitních chatů na Messengeru představuje zajímavý posun směrem k širší a snadnější komunikaci mezi uživateli, kteří nemají přímé spojení. Meta tímto krokem reaguje na rostoucí potřebu propojení různých komunit a nabízí další nástroj pro moderní digitální komunikaci.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Meta uvádí nové komunitní chaty na Messengeru

Žádné komentáře.