CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft Edge synchronizuje zkopírované položky napříč vašimi zařízeními

Společnost Microsoft se rozhodla zavést "novou" funkci pro svůj internetový prohlížeč Microsoft Edge. Díky ní si můžete nasdílet soubor či stránku se svými ostatními zařízeními. V podstatě jde ale jen o nahrání na OneDrive a následné odkazování z prohlížeče na tento nový soubor.

Zdroj

Společnost Microsoft v blízké době nechá utratit svůj starý internetový prohlížeč Internet Explorer a již dlouhou dobu si pěstuje jeho náhradu Microsoft Edge, který je založený na Chromiu. Jednou z funkcí, která má internetový prohlížeč Microsoft Edge vyvýšit nad konkurenci má být i funkce „Drop“. Tato funkce by měla umožnit uživateli uložit si soubor, kartu či poznámku tak, že k nim bude mít přístup odkudkoliv. Všechny tyto věci se v pozadí budou ukládat na váš OneDrive.

Zdroj

Pokud máte tento prohlížeč na více zařízeních a jste zároveň přihlášeni ke svému účtu Microsoft, máte tak neustále přístup ke všem dokumentům. Vzhledem k tomu, že ke sdílení mezi zařízeními se využívá úložiště OneDrive, můžete si vybrat, zda k dokumentům přistoupíte přes internetový prohlížeč Microsoft Edge nebo přes úložiště OneDrive.

Na druhou stranu se musí uznat, že právě úložiště na OneDrive je limitem pro tyto soubory, protože pokud na tomto úložišti již nemáte místo, nebude vám tato funkce řádně fungovat. Tuto funkci i můžete vyzkoušet od verze Microsoft Edge Canary 104 a jednoduše ji aktivujete v „Nastavení“ pod záložkou „Vzhled“.

Diskuse ke článku Microsoft Edge synchronizuje zkopírované položky napříč vašimi zařízeními

Žádné komentáře.