CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft oznámil datum vydání Xbox One v České republice

Po řadě odkladů konečně došlo i na Českou republiku. Microsoft dnes odhalil, že jeho konzole nové generace – Xbox One – bude v tuzemsku oficiálně dostupná v září letošního roku.

Vydání herní konzole Xbox One se zapsalo jako nejúspěšnější uvedení na trh v historii Xboxu. Zatímco ve světě už k němu mají hráči přístup od minulého roku, u nás se jeho premiéra teprve očekává. Konzole je sice v republice fyzicky přítomná, jde však o šedý dovoz z Ameriky, navíc ve velmi limitovaném počtu.

My už jsme si měli možnost Xbox One v redakci osahat, na dojmy a srovnání s konkurenčním PlayStation 4 od Sony se můžete těšit. K oficiálnímu uvedení na trh však zatím nedošlo, stane se tak v září letošního roku. Přesný datum Microsoft teprve doplní.

"Vítá vás nová generace her a zábavy. Svět, kde hry posouvají hranice reality. Kde se televize řídí vašimi pokyny. Kde můžete při hraní bez problémů poslouchat hudbu. Kde můžete během okamžiku přepnout z televizního pořadu na film, hudební přehrávač nebo hru. Kde si můžete prostředí přizpůsobit podle sebe. A kde máte veškerý zajímavý obsah na jednom místě. Vítá vás všestranná konzole Xbox One. Xbox One přináší možnosti zábavy, jaké tu ještě nebyly. Inovativním technologiím této konzole může konkurovat jen její ikonický design,“ láká v tiskové zprávě Microsoft.

Z pohledu herní nadílky to mimo jiné znamená, že čeští hráči konečně budou mít přístup k exkluzivním záležitostem, jako je Tianfall, Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome nebo Kinect Sports Rivals. Těšit se ale můžete i na další tituly, z nichž bychom měli vyzdvihnout zejména Halo, Watch Dogs, Project Spark, Tom Clancy’s The Division, Sunset Overdrive nebo Destiny.

Xbox One bude od září 2014 dostupný na 26 nových trzích: Argentina, Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Chile, Maďarsko, Indie, Izrael, Japonsko, Jižní Afrika, Korea, Kolumbie Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rusko, Řecko, Saudská Arabie, Singapore, Slovensko, Spojené Arabské Emiráty, Švédsko, Švýcarsko, Turecko.

Otázka do pranice – pořídíte si Xbox One, nebo upřednostňujete PlayStation 4? Váš názor nás zajímá, podělte se s námi v komentářích.

Tagy: 
Zdroje: 

Tisková zpráva

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft oznámil datum vydání Xbox One v České republice

Úterý, 18 Březen 2014 - 16:37 | xvasek | Já to moc nesleduju (PC je PC), ale to jako fakt...
Úterý, 18 Březen 2014 - 16:29 | peca | Máme doma XBoX 360. Já jsem celkem spokojený -...

Zobrazit diskusi