CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft uvolnil Internet Explorer 11 Developer Preview pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2

ie 11 window
Společnost Microsoft vypustila do světa první testovací verzi Internet Explorer 11 s vývojovým přívlastkem Developer Preview, která je určena pro operační systém Windows 7 a Windows Server 2008 R2.

Jak Microsoft slíbil, tak také činí. Aktualizovaný webový prohlížeč Internet Explorer 11 je sice určen pro systém Windows 7, ale v budoucnosti bude rovněž součástí Windows 8.1. I přes to, že se jedná o Developer Preview, IE 11 se tváří jako plnohodnotný prohlížeč, ve kterém si můžete všechny novinky vyzkoušet. Největší rozdíl by měl jít vidět v rychlosti surfování na internetu a zpětné odezvy. Microsoft je na svůj nový "produkt" hrdý a uvádí, že je o poznání rychlejší než konkurenční Chrome, Firefox a Opera.

ie 11 developer preview

Co přináší nová verze IE:

  • optimalizace prohlížeče pro dnešní podobu webů, prohlížení i stahování probíhá rychleji
  • vyšší výkon JavaScript enginu Chakra
  • hardwarová akcelerace 3D webové grafiky - podpora technologii WebGL
  • tvorba HTML5 videa bez pluginů
  • nové Nástroje pro vývojáře (F12)
  • interoperabilita s existujícími stránkami

Internet Explorer 11 Developer Preview je možné stáhnout na oficiálních webových stránkách Microsoftu v několika jazycích (angličtina, němčina, francouzština,...), čeština však samozřejmě bohužel chybí. Systémové požadavky jsou: systém Windows 7 Service Pack 1 nebo Windows Server 2008 R2 SP1, počítač s procesorem aspoň 233 MHz, operační paměť 512 MB, 70 MB na disku, minimálně VGA rozlišení s 256 barvami a internetové připojení.

ie 11 developer preview graphics

Více informací o nové verzi prohlížeče se můžete dočíst na blogu Microsoftu. Jelikož není možné Preview verzi prohlížeče zkoušet, aniž byste nepřeinstalovali vaši dosavadní verzi IE, zde je vám k dispozici návod, jak ji odinstalovat a začít opět používat starší (aktuální plnou) verzi Internet Exploreru.

ie 11 developer preview benchmark

Společně s IE 11 byla aktualizována také sada nástrojů modern.IE, jež umožňuje vývojářům snadněji testovat webové stránky. Mimo jiné došlo k vylepšení stroje pro testování Exploreru na Windows 8.1 a Windows 7, nebo k přidání nástroje pro tvorbu screenshotů na různých zařízeních.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft uvolnil Internet Explorer 11 Developer Preview pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2

Žádné komentáře.