CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft obohacuje starší sérii myší o nové designové kousky

WMM3500_Zhoe_STop_FY12
Jistě pro vás není novinkou, že mimo softwarového vývoje se společnost Microsoft participuje i v oblasti vývoje a prodeje hardwarových periférií. Aktuálně uvádí na trh nové designové myšky, které ale vlastně nejsou zas tak nové…

Grafický námět však jednoznačně novým je – Microsoft společně s průmyslovými designéry připravili pět různých unikátních stylů, které by měly (dle jejich slov) lépe reflektovat osobnost majitele (všech pět nových stylů si můžete prohlédnout níže v galerii). Pokud se však na název myši a především její specifikaci podíváme blíže, zjistíme, že se vlastně vychází ze série, která se prodávala na našem trhu již před dvěma lety.

Na druhou stranu je to docela pochopitelné: jedná se totiž o řadu Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500, která je mezi uživateli poměrně oblíbená, a tak se nyní nově s přívlastkem Artist Series znovu připomíná. Je obchodně zajímavé, že pouhá změna designu dokáže s cenou zahýbat poměrně radikálně – starší nedesignový typ (avšak se stejnou technickou specifikací) se dá koupit již od 400 CZK, zatímco ten nový grafický je propagován za maloobchodní doporučenou cenu 650 CZK. (Hold za reflektování osobnosti si musíme připlatit.)

No a pro připomenutí, co se do té několikrát zmíněné technické specifikace týče; jak se dá z názvu odvodit, jedná se o bezdrátovou myšku (frekvence 2,4 GHz), které komunikuje s počítačem prostřednictvím miniaturního přijímače, který se kvůli svým malým rozměrům nemusí vyjímat z USB portu. Myška má ergonomický tvar, je ideální pro praváky i leváky, dosah by měl být do vzdálenosti 9 metrů od přijímače. Napájena je jednou tužkovou baterií, která dodává "šťávu" po dobu osmi měsíců. Na vrchu je umístěn indikátor stavu baterie, který zavčas upozorní na případnou výměnu. Optické rozlišení dosahuje hodnoty 1000 DPI - technologie BlueTrack. Ta vychází z optického snímacího prvku, který je tvořen modrou LED diodou, jejíž schopnost osvícení je X krát větší než u klasického optického snímače. Takže i když se nejedná přímo o laserovou technologii, je možné myšku používat na většině povrchů.

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft obohacuje starší sérii myší o nové designové kousky

Žádné komentáře.