CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft zveřejnil oficiální ISO Windows 11, vyzkoušet si ho může každý

Společnost Microsoft zveřejnila beta verzi i testovací verzi instalačního obrazu nového operačního systému Windows 11. Nyní si tak může nový a hardwarově poměrně náročný operační systém vyzkoušet každý.

Zdroj

Nedávno překvapila společnost Microsoft celý svět, když oznámila, že chystá nový operační systém, i když sama nedlouho předtím tvrdila, že Windows 10 budou posledním operačním systémem. Od té doby vydal Microsoft již sedm testovacích nastavení Windows 11, tzv. Insider Preview Build 22000.160, který je dostupný v kanálech Dev i Beta. 

Tato verze s sebou přináší hned tři novinky a opravu jedné chyby, která zavinila, že u hodin se zároveň objevil i indikátor oznamující, že některá aplikace využívá polohu zařízení nezávisle na tom, zda je tato funkce zapnutá. Novinky zase přináší odhad doby trvání restartu nebo aktualizace počítače. 

Zdroj

Největší novinkou je však fakt, že samotná společnost Microsoft zveřejnila oficiální instalační obraz ISO Windows 11 ke stažení (zde). Pro možnost stažení tohoto instalačního obrazu se musíte nejdříve registrovat do programu Windows Insider pomocí svého účtu u Microsoftu.

Následně se musíte s identickým účtem přihlásit na stránce Windows Insider Preview Downloads, kde naleznete ve spodní části nabídku výběru verze. Zde tedy vyberete verzi Windows 11 Insider Preview Build 22000.132 (Dev i Beta kanál). V dalším kroku pak jen zvolíte jazykovou mutaci s tím, že čeština zde prozatím není. V posledním kroku pak zvolte 64-bit Download a dostanete odkaz, který by měl být funkční po dobu 24 hodin.

Diskuse ke článku Microsoft zveřejnil oficiální ISO Windows 11, vyzkoušet si ho může každý

Úterý, 24 Srpen 2021 - 23:28 | Fik | Já tam tedy češtinu v nabídce vidím, včetně mnoha...
Úterý, 24 Srpen 2021 - 19:22 | Gaunter | Sťahujte než to zmažú :D
Úterý, 24 Srpen 2021 - 17:02 | WIFT | A pokud se vám nechce mrcasit s registrací u...

Zobrazit diskusi