CDR.cz - Vybráno z IT

Nepohodlné hraní her na smartphonu? Kryt Flitchio je to pravé!

Flitchio
Obal na mobilní telefon se zabudovaným herním ovladačem dodá šmrnc mobilnímu hraní her.

Přiznejme si to, dlouhodobé hraní her na smartphonech je prostě otrava. Ať již mají jakkoliv velkou úhlopříčku, ovládání šipek nebo joysticku dotykem displeje se každému po čase znechutí. Alternativní možností ovládání jsou doplňkové herní ovladače, které jsou však objemné, těžké a musíte je nosit u sebe. Odpůrci crowdfundingových kampaní budou mít zřejmě radost, protože společnost Flitchio přišla s kompaktním a pohodlným řešením pro zarputilé hráče, které nezabírá místo.

Flitchio je první kryt pro smartphony se zabudovaným herním ovladačem, který osvobozuje uživatele od nutností ovládat hry přes dotykovou obrazovku. Ovladač s hmatatelnými tlačítky je mnohem uživatelsky přívětivější a intuitivnější. Uživatel si je jistý zpětnou odezvou, kterou může při dotyku jen ztěží kontrolovat.

Kryt Flitchio je vyroben z odolného plastu, má nízkou hmotnost a minimalistický design s tlačítky na bocích a se dvěma plochými zapuštěnými joysticky umístěnými na zadní straně. Tento druh příslušenství se nemusí nijak nabíjet, kryt stačí jednoduše nasadit na smartphone a začít používat. Synchronizace probíhá pouze přes bezdrátovou technologii NFC. Jiný způsob propojení není možný. Pokud byste chtěli NFC využít k platbám, funkci ovladače stačí deaktivovat příslušným tlačítkem.

Jak dokazuje ukázkové video, ovládání na krytu se hodí pro všechny druhy her od arkádovek až po závodní hry. Podporovány jsou také hry spuštěné přes emulátor herních konzolí. Vývojáři si mohou dokonce sami navrhnout program díky Flitchio SDK. Ovladač se však dá použít také pro surfování na internetu, zoomování fotografií, listování seznamem skladeb nebo pro ovládání kvadrokoptér či jiných vozítek na dálkové ovládání.

Obal je zatím kompatibilní pouze s telefony Samsung Galaxy S6 a S6 Edge, nicméně tvůrci plánují, že se zaměří i na další zařízení. Kryt je možné podpořit na stránkách Kickstarter.com, kde se výrobce aktuálně snaží získat částku 50 tisíc liber potřebnou pro realizaci projektu. Ještě zbývá několik kusů krytu Flitchio pro první zájemce za zvýhodněnou cenu 39 liber (cca 1500 Kč), poté bude zpřístupněna pouze nabídka za 59 liber (zhruba 2200 Kč). Pokud se podaří vybrat celou sumu, kryt obdržíte příští rok v lednu. (Je škoda, že kryt není ještě o něco chytřejší, nicméně se určitě jedná o zajímavý nápad pro vylepšení stávajícího smartphonu.)

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nepohodlné hraní her na smartphonu? Kryt Flitchio je to pravé!

Středa, 24 Červen 2015 - 03:37 | Xspy | Nápad dobrý , kompatibilita a způsob komunikace...

Zobrazit diskusi