CDR.cz - Vybráno z IT

Neuralink chce letos propojit první lidské mozky se stroji, v srpnu poví více

Společnost Neuralink, která se zabývá propojením lidského mozku a počítače tak, aby vylepšili stávajícího člověka, bude 28. srpna vydávat oficiální prohlášení o postupu vývoje své nové technologie. Očekávanou zprávou je oznámení o prvních testech na lidech.

Zdroj: TechCrunch

Neuralink je společnost, která má za cíl propojit do fáze určité symbiózy mozek člověka s počítačem. Její zakladatel, Elon Musk, na svém Twitteru uveřejnil tento týden, že 28. srpna odhalí, jak ve svém vývoji společnost Neuralink postoupila. Jednat by se mělo pravděpodobně o plánovaných testech na lidech. 

Loni v červenci totiž Neuralink potvrdil, že již proběhly testy na myších i opicích a že v následujícím (tomto) roce chce vyzkoušet technologii na prvních lidech. Cílovou skupinou mají být pacienti, kteří mají nějakou poruchu mobility, která jim navíc omezuje jejich každodenní život. Odhalených informací by ovšem příští měsíc mohlo být více. 

Zdroj: Pixabay

V poslední oficiální zprávě informovala společnost Neuralink, že chce své čipy do mozku implantovat za pomoci speciálních chirurgických robotů. Jedině oni totiž dokážou napojit extrémně tenké drátky z čipu na soustavu neuronů. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Neuralink chce letos propojit první lidské mozky se stroji, v srpnu poví více

Pondělí, 13 Červenec 2020 - 09:40 | Nalim | No jasne, ale asi byste byl jineho nazoru, pokud...
Pátek, 10 Červenec 2020 - 11:12 | maruširi | Tedy pokud jde o můj mozek, nechám si ho raději...

Zobrazit diskusi