CDR.cz - Vybráno z IT

Nová aktualizace Google disku zlepší sledování videí a rozšíří vyhledávání

Zdroj: Shutterstock

Google nabízí mnoho služeb, ale mezi nejpoužívanější rozhodně patří Google Disk. Uživatelé zde mají fotky, videa, firemní účetnictví, důležité dokumenty nebo jen data, která chtějí mít v cloudu. Proto je vždy příjemnou zprávou, když má dostat Google Disk nějakou aktualizaci nebo novinku.

Jedna taková várka novinek se právě chystá. Google Disk, oblíbené cloudové úložiště od firmy Google, nedávno představil dvě významné aktualizace zaměřené na zlepšení uživatelského zážitku. Tyto aktualizace řeší běžné problémy a přinášejí vylepšení, která uspokojí různé potřeby uživatelů, čímž se stává Disk ještě atraktivnějším a efektivnějším pro uživatele.

Plynulejší přehrávání videí

Uživatelé, kteří často sledují videa přímo na Disku Google, se mohou setkat s pomalým načítáním a častým ukládáním do vyrovnávací paměti. Nikoho prostě nebaví dlouhé čekání před tím, než se mu video načte nebo když se příliš seká. Google přišel s lepším kódováním streamování přes HTTP (DASH) pro všechna nově nahraná vida.

Zdroj: Shutterstock

Díky této technologii dojde k dynamické úpravě rozlišení videa v závislosti na kvalitě vašeho připojení tak, aby bylo zajištěno co nejplynulejší přehrávání. Tím samozřejmě dochází k výraznému zlepšení uživatelské zkušenosti. V tuto chvíli je funkce dostupná výhradně pro nově nahraná videa, ale v budoucnu má být dostupná i pro starší videa.

Vylepšené funkce vyhledávání

Google také představil přepracované uživatelské rozhraní (UI) pro vyhledávání souborů na Disku. Vyhledávání by teď mělo být intuitivnější a rychlejší. Celkově by se měl zjednodušit přístup k filtrům, jako je například typ souboru, vlastník, poslední úprava nebo kategorie. Toto lepší vyhledávání je dostupné pro předplatitele Google Workspace Individual, uživatele iOS a v blízké budoucnosti i uživatele Android.

Diskuse ke článku Nová aktualizace Google disku zlepší sledování videí a rozšíří vyhledávání

Pondělí, 4 Březen 2024 - 22:08 | RedMaX | Sorry, ale nesouhlasim, Copilot vás strčí do...
Pondělí, 4 Březen 2024 - 08:00 | Driscoll | Jo klidně pošli ty zdroje, ze kterých by bylo...
Pondělí, 4 Březen 2024 - 07:33 | RedMaX | Za mě by bylo lepší nechat ty články generovat na...

Zobrazit diskusi