CDR.cz - Vybráno z IT

Nový update pro YouTube vylepší kvalitu videí, pokud si připlatíte

Zdroj: Shutterstock

YouTube Premium je tu s námi již dlouho: Nabízí sledování videí bez reklam a dalších výhody, jako je offline přehrávání, přehrávání v pozadí a přístup k exkluzivnímu obsahu. I když je Premium dražší než některé jiné streamovací služby, spousta lidí si jej ráda platí a tato nadcházející funkce by mohla počet předplatitelů ještě mnohonásobně zvýšit.

Podle nejnovějšího příspěvku na oficiálním blogu YouTube se uživatelé služby Premium mohou těšit na nové přírůstky, které zvyšují kvalitu videa na úroveň "1080p premium". Tato nová funkce, podobně jako u videí VuDu, zlepšuje datový tok pro ještě plynulejší přehrávání. Zatím je tato výhoda dostupná pouze pro iOS uživatele, ale YouTube plánuje experimentovat s rozšířením této možnosti i na webové platformy.

Další novinkou je lepší integrace mezi webovou a mobilní verzí YouTube Premium - uživatelé nyní mohou jednoduše pokračovat v sledování videí na jiném zařízení bez nutnosti procházet knihovnou nebo historií, díky novému minivideu "Pokračovat ve sledování". Tyto vylepšení přináší uživatelům ještě pohodlnější a kvalitnější zážitek z této oblíbené videoplatformy.

Nově přidanou funkci SharePlay od společnosti Apple, která umožňuje synchronizované sledování videí a hovory přes FaceTime mezi uživateli, nyní podporuje i YouTube. Přestože je zapotřebí mít aktivní předplatné služby YouTube Premium, umožňuje tato novinka uživatelům sledovat videa spolu s přáteli na dálku a současně si povídat přes FaceTime.

Podobnou možnost mají již delší dobu uživatelé Androidu prostřednictvím funkce Live Sharing na Google Meet, která je také k dispozici pouze pro předplatitele Premium. Kromě toho, aplikace YouTube pro Android a iOS přichází s novou funkcí umožňující přidávat videa do fronty bez nutnosti vytvářet nové playlisty. Tyto vylepšení přináší uživatelům ještě větší pohodlí a možnosti pro sledování a sdílení oblíbených videí.

Zdroj: Shutterstock

Zatímco cena služby YouTube TV stále roste, YouTube Premium zůstává na své současné úrovni 180 korunách měsíčně. Služba Premium nabízí řadu výhod, které zůstávají nezměněny, včetně přehrávání bez reklam, přehrávání na pozadí na mobilních zařízeních, možnosti stahování videí pro offline přehrávání a přístupu k aplikaci YouTube Music bez reklam. I přesto, že se cena YouTube TV neustále zvyšuje, uživatelé služby Premium se mohou spolehnout na stabilní cenu a řadu přidaných výhod, které rozhodně zpříjemní zážitek z prohlížení videí a poslechu hudby na YouTube.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Nový update pro YouTube vylepší kvalitu videí, pokud si připlatíte

Pátek, 14 Duben 2023 - 02:19 | Robin Seina | Kromě prémiového obsahu není nic co by YT Premium...

Zobrazit diskusi