CDR.cz - Vybráno z IT

OpenAI odkládá spuštění pokročilého hlasového režimu ChatGPT

Zdroj: Shutterstock

OpenAI odkládá spuštění pokročilého hlasového režimu ChatGPT, který slibuje více lidský způsob komunikace s umělou inteligencí. Čtenáři se mohou těšit na nové zážitky, jako je zpívání, překlady a vyprávění příběhů.

Původně měl být tento režim spuštěn v alfa verzi pro malou skupinu uživatelů ChatGPT Plus koncem června, ale společnost potřebuje ještě jeden měsíc na dosažení svých standardů pro spuštění.

Hlasový režim je součástí modelu GPT-4o, který OpenAI oznámilo minulý měsíc. Na rozdíl od předchozích modelů nabízí hlasový režim více lidský způsob komunikace. Může zpívat, vyprávět vtipy, překládat mezi různými jazyky a vyprávět příběhy.

“Pokročilý hlasový režim ChatGPT dokáže rozumět a reagovat s emocemi a neverbálními signály, což nás přibližuje k reálným, přirozeným konverzacím s umělou inteligencí. Naším cílem je tyto nové zážitky přinést uvážlivě,” uvedl mluvčí OpenAI tento týden.

Společnost také slibuje více informací o možnostech sdílení obrazovky a videa, které předvedla při představení modelu GPT-4o. To umožní uživatelům sdílet obrazovku s ChatGPT a ukázat mu, na čem pracují, a získat pomoc.

Odklad hlasového režimu přichází poté, co OpenAI odstranilo hlas “Sky” ze své stávající hlasové funkce. To bylo kvůli stížnostem, že hlas byl použit bez svolení herečky Scarlett Johanssonové.

Zdroje: 

Diskuse ke článku OpenAI odkládá spuštění pokročilého hlasového režimu ChatGPT

Žádné komentáře.