CDR.cz - Vybráno z IT

Poznejte pět nejbohatších žen světa! Který příběh je všechny spojuje?

Zdroj: Shutterstock

Na prvních příčkách nejbohatších lidí světa podle magazínu Forbes stále figurují muži. První žena v takovém žebříčku je na devátém místě a první nejbohatší ženou světa. Jaký je ale žebříček postavený jen z žen? Pojďme si je představit.

Zdroj obrázku: Shutterstock.com

Jakýkoliv příběh o bohatství láká lidi, kteří se neúnavně pokouší osobnostmi inspirovat a touží si přitáhnout bohatství a hojnosti do svých životů. Příběhy těchto bohatých žen často mají společné, že sdílí, nebo zdědily své jmění se svými rodinami, jako například nejbohatší Češka Renáta Kellnerová (je podle Forbesu 12. nejbohatší ženou na světě), která po svém zesnulém muži, nabyla správu jeho majetku a byznysu.

5. Jacqueline Marsová

Zdroj obrázku: Shutterstock

Jacqueline Marsová je dcerou Forresta Marse staršího, jednoho ze zakladatelů americké společnosti Mars Incorporated, která soustředí na tyčinky a sušenky a mnoho dalších sladkostí a cukrovinek jako například Mars, Snickers, Twix a žvýkaček Orbit, Winterfresh, bonbonů Skittles.  

Mezi dceřinými společnostmi pak najdeme i Pedigree nebo Whiskas, což jsou opět světoznámé značky pro krmivo pro domácí mazlíčky, především pak kočky a psy. Dnes již 82letá Marsová, která tedy zdědila cukrovinkářské impérium Mars, má majetek, který se odhaduje na 900 miliard korun.

4. MacKenzie Scottová

Zdroj obrázku: Shutterstock

Bývalá manželka kdysi nejbohatšího muže světa Jeffa Bezose. Po rozvodu s ním, získala čtvrtinu akcií společnosti Amazonu, který byl založen právě Jeffem Bezosem v roce 1994. Po rozvodu přijala slib rozdat většinu svého jmění charitám, a to v rámci celosvětové iniciativy The Giving Pledge, kterou založili Bill a Melinda Gatesovi a Warren Buffet. I přes tento projev pokory a dobrotivosti a v podstatě velký výdaj se její jmění odhaduje na 1,2 bilionu korun.

Amazon.com je největší internetový obchod světa figurující spolu s dalšími službami, jako jsou Alexa, Prime. V jeho internetovém obchodě lzé nalézt veškeré produkty ze všech legálních odvětví. V České republice funguje od roku 2015 sklad a zasílací centrum německé pobočky Amazonu, které sídlí vedle Dobrovíze u Prahy.

3. Julia Kochová 

Na třetí pozici žebříčku je manželka zesnulého Davida Kocha, který se mimo podnikání věnoval i aktivismu a filantropii. David Koch byl částečným vlastníkem amerického konglomerátu Koch Industries, kde zastával funkci viceprezidenta. Jeho podíl činil 42 %, který tak zdělila jeho manželka s dětmi a celkové jmění Julie Kochové je 1,3 bilionu korun.

Firma Koch Industries podniká v ropném, energetickém i chemickém průmyslu a spadá pod ni devět dceřiných společností, které podnikají v oblastech těžby a zpracování ropy, petrochemie, finančnictví, obchodování s komoditami.

2. Alice Waltonová 

Zdroj obrázku: Shutterstock

Na druhém místě podle magazínu Forbes je Alice Waltonová, která je jedna ze tří stále žijících dětí Sama Waltona, zakladatele amerického obchodního řetězce Walmart. Příjmení Walton v žebříčku nejbohatších lidí na světě najdeme vícero (sourozenci) a Alici Waltonová patří obdivuhodné druhé místo mezi nejbohatšími ženami světa. Opět jde o situaci, kdy ve společnosti nemá žádnou roli, pouze má ve společnosti podíl, stejně jako její sourozenci, se kterými vlastní rodinnou nadaci Walton Family Foundation. Jmění Alice Waltonové tak činí 1,4 bilionu korun.

Světoznámý obchodní řetězec Walmart vlastní po celém světě přes 11 tisíc poboček - v zemích jako USA, Kanada, Brazílie, Velká Británie, Japonsko. Společnost byla založena byla v roce 1962 Samem Waltonem.

1. Francoise Bettencourtová Meyersová 

Zdroj obrázku: Shutterstock

Dcera hlavní dědičky společnosti L'Oréal Liliane Bettencourtové. Po své matce tak zdělila majetek v přepočtu 1,6 bilionu korun. Situace je taková, že disponuje ve společnosti podstatným podílem a jinak nechává společnost řídit zkušenými obchodníky. Nynější ředitel, který je už šestým člověkem v této funkci za doby existence společnosti, je od roku 2021 Nicolas Hieronimus.

L'Oréal je francouzská společnost, založená v roce 1909 a dnes tuto firmu, která je největší kosmetickou firmu na světě, zná už i leckterý muž, protože společnost už nabízí široký sortiment produktů, které používají jak muži, tak ženy. Společnost tak nejvíce produkuje v těchto oblastech: barvení vlasů a péče o vlasy, péče o pleť, ochrana před sluncem, make-up, parfémy.

Tagy: 
Zdroje: 

Forbes.com

Jiří "Sirik" Vlach

Redaktor CDR/DIIT. Když nepíšu sem, natáčím na Youtube kanál, zmíněn níže a když ani tam nejsem, tak buď prokrastinuju, nebo se o někoho starám. ;)

Mafia pod lupou TV | Youtube

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Poznejte pět nejbohatších žen světa! Který příběh je všechny spojuje?

Středa, 1 Únor 2023 - 19:39 | pavell | Rozumíš co jsem tím příkladem chtěl říct? A...
Středa, 1 Únor 2023 - 09:34 | Rudi Iteceder | Až na to, že i Čech mě může oslovit pane Iteceder...
Úterý, 31 Leden 2023 - 19:13 | pavell | Jseš uražený, když tě angličan osloví Iteceder,...
Úterý, 31 Leden 2023 - 11:01 | leicor | Typické zkratkovité myšlení hloupého člověka...
Úterý, 31 Leden 2023 - 10:57 | leicor | GpT Už teď píše hodnotnější texty než Sirik a...
Úterý, 31 Leden 2023 - 10:46 | Stan | Takže všechny spojuje to, že pro ten majetek...
Úterý, 31 Leden 2023 - 09:58 | Rudi Iteceder | > Šel jsem do kina a potkal jsem Muskovou a...
Úterý, 31 Leden 2023 - 09:03 | Sirik | Nad podobným tématem jsem přemýšlel u bezdomovců...
Úterý, 31 Leden 2023 - 08:50 | x3m | Nemusim, ani citat, aby som vedel, ze to je...
Úterý, 31 Leden 2023 - 06:48 | David Ježek | Mimochodem, nevím kde autor bere jistotu, že...

Zobrazit diskusi