CDR.cz - Vybráno z IT

ZTE představuje smartphone Atlas W: Levný Android pro masy s nadprůměrnou výbavou

zte_atlas_w_bila_cdr_foto
Čtvrtý největší výrobce mobilních telefonů chce prorazit i na našem trhu. Co byste řekli zařízení s podobou iPhonu 4, které stojí necelé 4000 a ve svých útrobách skrývá solidní komponenty?

O chytré telefony střední třídy je nemalý zájem, o čemž svědčí nemalý výběr a vysoké prodeje. Toho si je vědom i čínský výrobce ZTE, jenž se právě touto cestou pokusí upevnit své místo na našem trhu. Delší dobu se u nás prodávají např. androidí modely ZTE Blade, Skate nebo Tania s Windows Phone 7.5 a nutno dodat, že se vůbec nejedná o špatná zařízení. Pokud by vám značka přeci jen nic neříkala, tak věřte, že velká část modemů a telefonů pod logem operátorů pochází právě z dílen ZTE.

zte_atlas_w_sada

Letní novinka ve své třídě vynikne displejem s jemným rozlišením, slušnou výdrží na baterii a kvalitním zpracováním. Jak můžeme tvrdit, že je opravdu kvalitní? Telefon jsme měli v minulých dnech na testování a vy se tak můžete těšit na recenzi, kterou vám tento týden přineseme.

Zmiňovaný displej staví na technologii TFT, má velikost 3,5" a příjemné rozlišení WVGA - 800 × 480 obrazových bodů. Nechybí automatická regulace jasu, která se snaží dále zvýšit výdrž zařízení s 1200 mAh baterií. O výkon se stará jednojádrový procesor Qualcomm MSM7227T na frekvenci 800 MHz, jemuž kontruje 512 MB paměti RAM a dále je zde 512MB ROM.

zte_atlas_w_cerna

Zadní 5Mpx fotoaparát umožňuje pořídit fotografie s rozlišením 2592 x 1944 px, pro jejichž ukládání je připraven Micro SD slot s podporou karet do velikosti 32 GB. Nechybí přední VGA kamera pro videohovory, vedle níž se nachází oznamovací dioda upozorňující na nové události. Samozřejmostí je u telefonů s Androidem široká datová konektivita přes GPRS, EDGE, 3G a nadstavby HSDPA a HSUPA, k tomu Wi-Fi s protokoly b/g/n a Bluetooth 2.1 s profilem A2DP.

zte_atlas_w_bila_cdr_foto

Mnohé jistě potěší integrovaý A-GPS modul a FM rádio. Tělo s rozměry 115 × 58 × 10,50 mm "oživuje" systém Android ve verzi 2.3 Gingerbread bez nadstaveb, který by měl být podle slov výrobce schopný upgradu na 4.0 ICS. V prodeji je bílá a černá varianta, stejně jako je tomu v případě iPhonu, jemuž je vzhledem nápadně podobný. Poněkud netradičně zvolil výrobce jako prvního distributora, kde je Atlas W již nyní dostupný, síť prodejce Globus. V průběhu srpna bude dostupný v dalších e-shopech za vcelku příjemnou cenu 3 990 Kč.

Pokud vás zajímá, jak si bude zařízení stát v praxi, určitě si počkejte na jeho recenzi, kterou pro vás přineseme v průběhu tohoto týdne.


Reklama
zte_atlas_w_sada
Mobilní telefon ZTE Atlas W White
(800 MHz, 512 MB RAM, Android 2.3, 3G, WiFi)
Cena: 3 773,00 CZK*
Acer LCD G226HQLBbd
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na softcom.cz
Zdroje: 

Tisková zpráva ZTE

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ZTE představuje smartphone Atlas W: Levný Android pro masy s nadprůměrnou výbavou

Středa, 1 Srpen 2012 - 09:57 | Kosac | a co Huawei Ascend G300 ? samozrejme po flashnuti...
Úterý, 31 Červenec 2012 - 10:46 | LPK | Díííky za tip na telefon pro manželku, ani nevíš...
Pondělí, 30 Červenec 2012 - 19:09 | bigboban | Takže takový ZTE Blade zabalený do obalu ve stylu...
Pondělí, 30 Červenec 2012 - 16:06 | petr ib | hm, ZTE bude asi první chytřejší foun. ještě by...

Zobrazit diskusi