CDR.cz - Vybráno z IT

Přes Instagram již svou nahou fotku nepošlete. Meta ji automaticky rozmaže

Zdroj: Shutterstock

Meta přichází s novými nástroji a funkcemi, které mají chránit uživatele před sexuálním vydíráním a zneužíváním intimních obrázků. Tato iniciativa reaguje na stále závažnější problém sexuálního vydírání prostřednictvím sociálních médií, a to zejména vůči mladým lidem.

Jednou z klíčových aktualizací je zavádění ochrany proti nahotě v soukromých zprávách. Tento nástroj, který byl společností Meta vyvíjen již od roku 2022, automaticky identifikuje a rozmazává obsah podezřelý z nahoty. Tato analýza probíhá přímo na zařízení uživatele, což zajišťuje, že zprávy zůstávají šifrované end-to-end a nedostupné pro Meta. Uživatelé tak budou informováni o zablokování obsahu a budou mít možnost zobrazit obrázek spolu s bezpečnostními tipy.

Další nový nástroj upozorňuje uživatele, pokud se pokusí odeslat nahý snímek, a varuje je před možnými riziky. Tato opatření mají za cíl snížit možnosti sexuálního vydírání prostřednictvím sdílení citlivých fotografií.

Zdroj: Shutterstock

Nicméně, nezapomnělo se ani na prevenci před potenciálními vyděrači. Nové nástroje budou odhalovat možné podvodníky a znesnadní jim přístup k mladistvým uživatelům. Žádosti o zprávy od podezřelých účtů budou přesměrovány. Pokud to bude identifikováno na uživatelích v přátelském vztahu, tak budou upozorněni na hranice a možnosti nahlášení.

Tato opatření poukazují na to, že Meta bere vážně bezpečnost svých uživatelů, zejména mladých lidí. Instagram se tak stává průkopníkem v boji proti sexuálnímu vydírání na sociálních médiích. I když je cesta k bezpečné online komunitě ještě dlouhá, tyto nové funkce přinášejí naději, že se platforma stane pro uživatele o něco bezpečnější.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Přes Instagram již svou nahou fotku nepošlete. Meta ji automaticky rozmaže

Sobota, 13 Duben 2024 - 15:41 | JirkaH76 | Ochrana proti vuli uzivatele. Jak typicke pro...
Sobota, 13 Duben 2024 - 12:57 | Gojko Klatić | Hluboce se omlouváme, náš algoritmus chybně...
Pátek, 12 Duben 2024 - 08:25 | Vojtech Nekvapil | Tyhle nástroje mají obvykle hodně falešných...
Pátek, 12 Duben 2024 - 08:16 | Honza1616 | Moji nahou fotku nepošlu, ale cizí fotku kde bude...

Zobrazit diskusi