CDR.cz - Vybráno z IT

Instagram konečně umožní úpravu odeslaných zpráv. Má to ovšem jeden háček

Zdroj: Shutterstock

Instagram je oblíbenou sociální sítí pro sdílení obsahu i podnikání, avšak funkce přímých zpráv měla celkem výrazné nedostatky. Nové změny však přinášejí uživatelům větší flexibilitu a pohodlí při komunikaci na platformě.

Instagram je extrémně populární sociální síť, kterou využívá velké množství uživatelů nejen ke sdílení obsahu, ale také ke svému podnikání. Mimo jiné lze vrámci Instagramu zasílat třeba také přímé zprávy jiným uživatelů. U této funkce byl ale do nedávna jeden problém – nebo spíše nedostatek.

Nemohli jste jednou odeslaný text vůbec měnit. To je funkce, kterou již většina komunikačních platforem má. Naštěstí si toho vývojáři Instagramu všimli a i když pozdě, tak přeci jen ji také zařadili. Přímé zprávy sice na Instagramu fungují již od roku 2013, ale až nyní přichází možnost svou zprávu upravit.

Zdroj: Shutterstock

Na provedení změny máte ale jen 15 minut, takže to slouží skutečně jen k tomu, že upravíte text, který jste právě odeslali. V praxi tak stačí jen podržet prst delší dobu na zprávě a měla by se vám rozvinout rozbalovací nabídka. Tam jen vyberte „upravit“ a následně již můžete v klidu upravovat.

Další novinkou pak je, že si můžete na horní část kanálu připnout až tři oblíbené přímé zprávy. To se vyplatí zejména při komunikaci jeden na jednoho nebo nějakých menších skupinových chatů. Oblíbenou zprávu si připnete tak, že na ní podržíte prst a zvolíte „připnout“. Nově by mělo jít i jednodušeji zapnout a vypnout funkci potvrzení o přečtení v závislosti na osobních preferencích.

Diskuse ke článku Instagram konečně umožní úpravu odeslaných zpráv. Má to ovšem jeden háček

Žádné komentáře.