CDR.cz - Vybráno z IT

Uniklé fotografie a specifikace vlajkové lodi Androidu? Google LG Nexus 5 by mohl být dělo!

jelly-bean-nexus-boot
Nejnovější únik informací mluví o opravdu nadprůměrné výbavě, velikosti displeje na pomezí malých tabletů a těšit se můžeme i na zabudovaný DVB-T tuner!

Sem tam se stane, že na světlo světa uniknou specifikace a fotografie doposud nevydaných produktů. Většinou se jedná o dlouho očekávané kousky, které mají být prodejními trháky, nebo mají přinést nové technologie, případně nadstandardní výbavu. Jinak tomu není ani u posledního úniku informací.

lg-nexus-5-prototype-630x472

Smartphony a tablety řady Nexus mají jasný cíl - ukázat, jaké jsou v danou chvíli možnosti mobilního hardwaru a konkrétně nejrozšířenější platformy Google Android. Chystaný kousek dorazí až v říjnu tohoto roku, přesto však díky serveru AndroidAndMe možná tušíme, jak by mohl vypadat. Datum potvrzuje fakt, že spousta zmíněných komponent zatím není na trhu dostupná a dočká se uvedení nejdříve kolem poloviny tohoto roku.

Qualcomm Snapdragon 800 logo 1

Nepřehlédněte:

A jaká je tedy výbava? Skvělá! Phablet s displejem o velikosti 5,2 palce a rozlišením 1920×1080 obrazových bodů bude skrývat čtyřjádrové SoC Snapdragon 800 na frekvenci 2,3 GHz, o němž jsme vás informovali začátkem roku. Dále zde hledejme 16 Mpx fotoaparát, 3 GB operační paměti a mimo jiné také DVB-T tuner pro digitální televizní vysílání. Za povšimnutí stojí i 4K kamera s optickou stabilizací obrazu, viz tabulka.

Software: Android 5?
Displej: 5,2", 1920 × 1080 multitouch OLED displej
Procesor: Čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 800, 2.3 GHz
RAM a paměť: 3 GB LPDDR3, 16/32/64 GB flash úložiště
Komunikace:

WiFi, Bluetooth, Qualcomm RF360 - LTE, HSPA+, DVB-T / ATSC

Senzory a kamera: gyroskop, akcelerometr, snímač osvětlení, 16 Mpx zadní kamera OmniVision (4k video nahrávání @30FPS, 1080pvideo @60FPS, Real Time HDR & HDR video nahrávání, optická stabilizace, BSI 2.0)
Zvuk: stereo reproduktory, mikrofon
Konektory: microUSB, 3,5 mm jack
Baterie: 3300 mAh
Rozměry a dostupnost: ?, říjen roku 2013

Ono slovo "únik" může být v tomto případě trošku nepřesné. Po uvedení Samsungu Galaxy S4 by mohlo LG chtít ukázat, že se s ním musí do budoucna také počítat. Spekuluje se tedy, že ve skutečnosti není zveřejnění specifikace žádnou náhodou.

Pravdivost fotografií a specifikace chystaného smartphonu bohužel potvrdí či vyvrátí až čas. Do té doby nezbývá než doufat, že se alespoň částečně bude shodovat s realitou. Co myslíte, dočkáme se u řady Nexus konečně podobných cen, jako tomu je u našich německých sousedů?

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Uniklé fotografie a specifikace vlajkové lodi Androidu? Google LG Nexus 5 by mohl být dělo!

Středa, 3 Duben 2013 - 10:47 | Vratislav Boch | 4k video - hmmmm - tak to jsem zvědav co z toho...

Zobrazit diskusi