CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung SE-218CB: Ultratenká DVD vypalovačka pro Ultrabooky a zařízení s Androidem

samsung_tablet_vypal
Chtěli byste svůj Ultrabook rozšířit o optickou mechaniku? A co to samé učinit s Android tabletem? Samsung na veletrhu CES představil starou dobrou optickou mechaniku v novém kabátě.

Že optickým diskům odzvonilo? Možná, ale ruku na srdce, kolik jich každý ještě doma máme? Veletrh CES přinesl spoustu zajímavých a hlavně nových technologií. Vedle toho však také staré známé hračky v "novém", jako je třeba ultratenká vypalovačka od Samsungu. Ta nese označení SE-218CB a má být ideálním doplňkem pro majitele tenkých notebooků bez optické mechaniky. Kromě toho půjde bez problémů použít i se stále populárnějšími tablety a případně i mobilními telefony s operačním systémem Android. Poslouží k tomu rozhraní USB.

z_samsung-se-218cb

Všechna potřebná elektronika se schovala do těla o rozměrech 148 x 14 x 143 mm s kovovými částmi a broušenou povrchovou úpravou. Díky Smart Power Technology je prý spotřeba minimální a baterii notebooku či tabletu příliš navyždíme. Podpora operačních systémů je široká, přičemž mezi podporavanými nechybí Windows 8, Mac OS X a právě zmiňovaný Android.

Mobilní mechanika zvládá práci s DVD +/- R a DVD+RW v rychlosti 8×, DVD-RW a DVD +/- DL 6×, a DVD-RAM 5×. Díky technologii Smart Archive by vypálená data měla déle vydržet, ale zde je spíše důležité zvolené médium.

Standardní funkce čtení a zápisu DVD disků asi nikoho nepřekvapí, ale právě majitelé Android hraček budou o funkci vypalování prozatím ošizeni. Samsung podle nás toto omezení zvolil kvůli vyšší spotřebě při tomto procesu. Přesto je funkčnost s Android zařízeními zajímavým počinem. Po připojení k mobilnímu zařízení se externí mechanika zobrazí jako externí úložiště a uživatel tak může snadno prohlížet obsah, nebo např. sledovat filmy.

Samsung v tuto chvíli jedná s výrobci ultrabooků na spolupráci, kdy by tato mechanika byla přímo součástí balení. Pokud už ale ultrabook máte, sháníte k němu externí vypalovačku a zároveň jste třeba hrdým majitelem tabletu, může být Samsung SE-218CB zajímavou volbou.

Zdroje: 

1, 2, 3

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung SE-218CB: Ultratenká DVD vypalovačka pro Ultrabooky a zařízení s Androidem

Neděle, 24 Srpen 2014 - 16:02 | Tomáš Bastr | Již více jak rok uplynul od uvedení DVD mechaniky...
Středa, 16 Červenec 2014 - 13:46 | Tomáš Bastr | Kde se dá DVD mechanika Samsung SE-218CB koupit?...
Pátek, 18 Leden 2013 - 08:09 | AndyF1 | Tak to ma este nenapadlo otestovat moju externu...
Čtvrtek, 17 Leden 2013 - 16:43 | HEC | No - ono by čistě teoreticky (a dokonce ani tak...
Čtvrtek, 17 Leden 2013 - 14:49 | Tarman | 48 x 14 x 143 mm, hmmm to by mě zajímalo jak se...

Zobrazit diskusi