CDR.cz - Vybráno z IT

Připravte se na Siri s umělou inteligencí: Apple Intelligence v iOS 18.1

Zdroj: Shuttestock

Apple se připravuje na revoluci v oblasti technologií s příchodem Apple Intelligence, nové platformy umělé inteligence, která bude debutovat v aktualizaci iOS 18.1 a iPadOS 18.1 v říjnu. I když tato novinka nebude dostupná okamžitě s vydáním iOS 18 v září, její postupné zavádění slibuje rozsáhlé funkce a vylepšení, jako je například Siri poháněná umělou inteligencí.

Apple se chystá revolučně změnit svět technologií s představením své nové platformy umělé inteligence, známé jako Apple Intelligence. Tato očekávaná novinka však nebude dostupná okamžitě s uvedením iOS 18 a iPadOS 18 v září, jak by mnozí doufali. Místo toho se Apple rozhodl představit Apple Intelligence až s aktualizací iOS 18.1 a iPadOS 18.1, které jsou plánovány na říjen. Tato informace pochází od Marka Gurmana z Bloomberg, jednoho z nejrespektovanějších hlasů ve světě technologických zpráv.

Očekávané funkce

Přestože Apple Intelligence slibuje rozsáhlou sadu funkcí, uživatelé by měli být připraveni na postupné zavádění novinek. Některé z klíčových funkcí, jako je Siri poháněná umělou inteligencí, budou dostupné až později v tomto roce, nebo dokonce až v průběhu příštího roku. Toto postupné zavádění umožní Applu pečlivě testovat a optimalizovat své nové technologie, aby zajistil co nejlepší uživatelský zážitek.

Beta verze iOS 18.1 a iPadOS 18.1, které budou obsahovat první náhledy na Apple Intelligence, budou k dispozici pro vývojáře již tento týden. To jim umožní začít experimentovat s novými nástroji a funkcemi, a tím připravit své aplikace a služby na plnou integraci s Apple Intelligence.

Zdroj: Shutterstock

Kompatibilita a požadavky na zařízení

Je důležité poznamenat, že Apple Intelligence nebude dostupná pro všechna zařízení, která podporují iOS 18. Apple specifikoval, že pro využití Apple Intelligence bude nutné mít zařízení s procesorem A17 Pro nebo čipem řady M. To znamená, že například nejnovější modely iPhone 15 Pro a 15 Pro Max budou mezi těmi, které tuto technologii podporují, zatímco starší modely, jako jsou iPhone 14 a dřívější, budou vyloučeny.

Tento krok je pochopitelný vzhledem k náročným požadavkům, které nové funkce umělé inteligence kladou na výkon zařízení. Procesory A17 Pro a čipy řady M jsou navrženy tak, aby zvládly složité výpočty a operace potřebné pro efektivní fungování umělé inteligence, což starší modely jednoduše nedokážou.

Budoucnost Apple Intelligence

Představení Apple Intelligence je pro Apple velkým krokem vpřed v oblasti umělé inteligence a strojového učení. Tato technologie má potenciál transformovat způsob, jakým uživatelé interagují se svými zařízeními, a nabídnout nové možnosti v oblasti personalizace, efektivity a automatizace.

Siri poháněná umělou inteligencí slibuje být jedním z hlavních tahounů této změny. Díky pokročilým algoritmům strojového učení bude Siri schopna lépe porozumět a reagovat na požadavky uživatelů, poskytovat přesnější odpovědi a provádět složitější úkoly. To zahrnuje nejen základní funkce, jako je nastavení připomínek nebo odpovídání na otázky, ale také složitější úkony, jako je analýza dat, predikce potřeb uživatele a proaktivní nabízení řešení.

Apple Intelligence také slibuje zlepšit uživatelský zážitek prostřednictvím personalizace. Například aplikace budou schopny lépe se přizpůsobit individuálním preferencím a zvyklostem uživatelů, což umožní efektivnější a intuitivnější interakci. Tato personalizace se může projevit v různých oblastech, od doporučování obsahu až po optimalizaci pracovních postupů.

Výhled na rok 2024

I když některé z plánovaných funkcí Apple Intelligence budou dostupné až v příštím roce, už nyní je jasné, že tato technologie má potenciál změnit hru. Apple je známý svým důrazem na kvalitu a uživatelský zážitek, a proto lze očekávat, že i v oblasti umělé inteligence přinese něco výjimečného.

Budoucnost Apple Intelligence je plná možností. S rozšiřujícími se schopnostmi a integrací do různých aspektů ekosystému Apple mohou uživatelé očekávat, že jejich zařízení budou stále chytřejší, efektivnější a více propojená. To je jen začátek nové éry, kde umělá inteligence hraje klíčovou roli v každodenním životě.

Apple Intelligence představuje významný krok vpřed v oblasti technologie a umělé inteligence. I když si na plnou verzi této novinky budeme muset počkat až do října s příchodem iOS 18.1 a iPadOS 18.1, výhody, které přinese, budou stát za to. 

Diskuse ke článku Připravte se na Siri s umělou inteligencí: Apple Intelligence v iOS 18.1

Žádné komentáře.