CDR.cz - Vybráno z IT

Projekt X - Google chystá supertelefon a tablet

google-x-lab
Spekuluje se o tom, že se Google chystá představit telefon a tablet s kódovým označením X. Uvidíme, zda bude mít Google skutečně ryze vlastní zařízení.

Projekt X by měl zahrnovat dva skutečné Google produkty - telefon "X Phone" a tablet "X Tablet", které vyrobí společnost Motorola. Jméno telefonu tak s největší pravděpodobností bude Motorola X Phone. Smartphone má mít 5palcový displej, bude vybaven operačním systémem Android Key Lime Pie a neměl by patřit do rodiny Nexus. Zprávy o připravovaných přístrojích se zmiňují o ohebném displeji, tvrdém pouzdře z keramických materiálů, bezdrátovém nabíjení a pokročilé technologii pro rozpoznání gest. Ať již bude výbava jakákoliv, Google chce svými modely konkurovat nejnovějšímu iPhonu a iPadu, popřípadě Samsungu Galaxy S III.

Google&Motorola
Akvizice Motoroly: promyšlený tah pro Projekt X?

Ředitel Google Larry Page na toto téma sdělil, že uživatele v dnešním světě nejvíce zajímá výdrž mobilního telefonu. Jeho tvrzení ještě více povzbuzuje možnost inovativního bezdrátového nabíjení. Budeme se muset nechat překvapit.

Prezentace telefonu a tabletu by měla být součástí květnové konference Google I/O v San Franciscu.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Projekt X - Google chystá supertelefon a tablet

Žádné komentáře.