CDR.cz - Vybráno z IT

Pryč s falešnými body: Reddit vám brzy začne platit za přidávání příspěvků

Zdroj: Shutterstock

Reddit je jednou z nejpopulárnějších online komunitních platforem, kde uživatelé mohou sdílet svůj libovolný obsah, komentovat a hlasovat o příspěvcích a komentářích ostatních. Za svou aktivitu na Redditu získávají uživatelé takzvanou karmu, která je součtem hlasů pro a proti jejich příspěvkům a komentářům. Karmu nelze nikde použít ani směnit za nic jiného, je to pouze ukazatel aktivity a reputace uživatele na Redditu.

To se ale brzy změní. Reddit totiž v pondělí oznámil nový program pro přispěvatele, který ocení uživatele skutečnými penězi výměnou za jejich internetové body. Nyní budou moci způsobilí uživatelé převést své zlato a karmu na fiat měnu, která jim bude vyplácena jednou za měsíc.

Zatím je však program otevřený pouze přispěvatelům ve Spojených státech, kteří jsou starší 18 let a mohou ověřit svou identitu prostřednictvím Persona a Stripe. Tato situace však nebude mít dlouhého trvání. Další podmínka je, aby monetizované účty existovaly déle než 30 dní a počítá se pouze s určitým typem příspěvků, které bude možné monetizovat.

Ovšem není stále úplně jasné, jakým kurzem se karma a zlato převádí na skutečné peníze. Reddit napsal v tiskové zprávě, že „výdělky, které redditor obdrží, jsou vypočítány na základě právě té karmy a zlata, které obdrželi na svých oprávněných příspěvcích.“

Zdroj: Shutterstock

Dále je zajímavé, že něco podobného poměrně čerstvě spustil i bývalý Twitter, dnešní X, aby bylo možné finančně odměňovat tvůrce. Existují ale obavy, že tyto tvůrčí programy jako tento mohou podporovat spam nebo popřípadě nějaké podvody s body ze strany uživatelů.

Reddit proto také mění svůj systém pro udělování zlata. Uživatelé dříve mohli kupovat mince, které pak mohli použít k nákupu zlata nebo jiných ocenění, které lze udělovat kvalitním příspěvkům. Reddit ale ukončil tento systém, aby zlato bylo lépe získatelné. Nyní můžete dlouze stisknout ikonu hlasování pro v aplikaci nebo nad ní najet na ploše, abyste koupili zlato - ceny začínají na 1,99 za 1 zlato až d49,00 za 25 (množství) zlata.

Tyto nové platební programy přicházejí v době, kdy na Redditu panuje docela chaos, vzhledem ke kontroverzním změnám API, které ztěžují vývojářům stavět na Redditu.

Diskuse ke článku Pryč s falešnými body: Reddit vám brzy začne platit za přidávání příspěvků

Žádné komentáře.