CDR.cz - Vybráno z IT

Ruský filmový štáb se vrátil z natáčení na Mezinárodní vesmírné stanici

Posledních dvanáct dní probíhalo na Mezinárodní vesmírné stanici historicky první natáčení filmu. Jednalo se o ruský filmový štáb, který zde natáčel film „Výzva,“ který tak předběhl Toma Cruise a jeho Mission Impossible.

Foto: Pixabay

Vesmír lákal lidstvo od nepaměti a jako dějiště svého díla si ho vybral nejeden literární autor. Nejinak tomu je ve filmovém průmyslu, avšak doposud šlo pouze o sci-fi žánr a veškeré scény ve vesmíru byly jen nasimulované v ateliérech. Během loňského roku se nechal slyšet Tom Cruise, který chtěl ve vesmíru, konkrétně na Mezinárodní vesmírné stanici, natáčet další díl úspěšného Mission Impossible a chtěl se tak stát prvním hercem ve vesmíru.

Toto prvenství mu bohužel nevyjde, protože již nyní mu ho ukradli rusové. Dne 5.října odletěla pomocí Sojuz-MS19 na Mezinárodní vesmírnou stanici posádka složena z herečka Julie Pereslidové a režiséra Klima Shipenka, kteří zde pobyly dvanáct dní a natočili záběry pro svůj film „Výzva.“

Foto: Pixabay

Během včerejšího dne již celý dvoučlenný filmový štáb přistál v Kazachstánu a ještě ten den byl dopraven do Ruska. Podle filmařů se očekává, že by film mohl být výjimečně kvalitní. Hlavní hrdinka, stejně jako její představitelka, totiž nikdy nebyly ve vesmíru, a tak veškeré pocity a emoce budou autentické.

Film by měl vyprávět příběh o doktorce, která bude nucena odletět na Mezinárodní vesmírnou stanici operovat astronauta v provizorních podmínkách stížených nulovou gravitací. Kvůli natáčení tohoto filmu však došlo i ke značnému omezení ze strany další astronautů obývajících tuto Mezinárodní vesmírnou stanici, protože astronaut NASA, Mark Vande Hei, a ruská kosmonaut, Pyotr Dubrov, museli kvůli natáčení prodloužit svůj pobyt na ISS o dalších šest měsíců.

Diskuse ke článku Ruský filmový štáb se vrátil z natáčení na Mezinárodní vesmírné stanici

Úterý, 19 Říjen 2021 - 17:31 | Renier X | Taky by se hodilo poznamenat, že tentokrát díky...

Zobrazit diskusi