CDR.cz - Vybráno z IT

Apple a Samsung zkříží meče na dalším poli. Samsung dokončuje své chytré hodinky

smartwatch-samsung-Galaxy-Altius
Jak to tak vypadá, pomalu se blíží trend chytrých hodinek. Největší IT značky budou moci změřit své síly v novém odvětví. Uvidíme, zda se široké veřejnosti zalíbí možnost nosit svůj telefon na zápěstí.

Po prvních zmínkách, že Apple údajně chystá chytré hodinky iWatch, nechtějí zůstat pozadu také další společnosti. Zatímco Apple svůj projekt tají, společnost Samsung Electronics oficiálně přiznala, že pracuje na vlastním modelu chytrých náramkových hodinek (nepotvrzené avšak dle uniklých screenshotů odhadované pojmenování Galaxy Altius). "Hodinky připravujeme velmi dlouho," řekl Lee Young Hee, výkonný vicepresident mobilní divize Samsung. "Pracujeme velmi tvrdě, abychom je dokončili. Do budoucna připravujeme mnoho produktů a hodinky mezi ně rozhodně patří."

Samsung-Plans-to-rival-Apple-iWatch-with-smart-watch

Hee bohužel neprozradil, jakými vlastnostmi budou hodinky Samsung oplývat, kdy se dostanou do prodeje a jaká bude jejich cena, ale s největší pravděpodobností budou chtít konkurovat právě připravovaným hodinkám Apple iWatch. Otázkou zůstává, kdo přijde se svým modelem smartwatch na trh jako první. Prozatím to vypadá na souboj Apple vs. Samsung. Zákazníci mají rovněž další podobné alternativy, které se již prodávají. Příkladem jsou například hodinky Pebble Smart Watch, jimž k úspěchu pomohla stránka Kickstarter.com.

Concept-Samsung-Proxima-Watch

Samsung nedávno představil novou generaci oblíbeného smartphonu Samsung Galaxy S IV, tím však nekončí. V polovině roku má představit další novinku v podobě mobilního telefonu pro náročné uživatele s operačním systémem Tizen. Poté, co firma přestala vyvíjet OS Bada, chce mít něco v záloze, jelikož Google po odkoupení divize Motorola připravuje vlastní smartphone se systémem Android.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple a Samsung zkříží meče na dalším poli. Samsung dokončuje své chytré hodinky

Sobota, 23 Březen 2013 - 21:33 | petr ib | to je tak když se vychází z agenturní zprávy ......
Pátek, 22 Březen 2013 - 15:29 | Destructor | Doprčic, když už něco kopírujete z idnes, tak to...
Středa, 20 Březen 2013 - 22:31 | Jan Machacek | Nejak mi neco rika, ze tohle Apple trosku...
Středa, 20 Březen 2013 - 13:47 | Pety | Už se nemůžu dočkat, Samsung nebo Apple, v...

Zobrazit diskusi