CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung Galaxy S5 má být představen v únoru, oslní QHD a čtečkou otisků prstů

samsung Galaxy s5
Očekávaný smartphone Samsung Galaxy S5 bude na trhu co nevidět, a proto dostávají jeho přesné specifikace stále konkrétnější tvary. Některé spekulace byly vyvráceny, jiné naopak potvrzeny. Každopádně se máme na co těšit.

Loučení s chytrým telefonem Galaxy S4 je na dosah. Za jeden či dva měsíce trh zaměří svou pozornost na pátou generaci tohoto zařízení. Na internetu se odhalují další informace o chystané vlajkové lodi. První z nich se objevila na Twitter účtu skupiny @evleaks, kde byly zveřejněny fotografie uživatelského rozhraní, jímž má nový Galaxy S5 disponovat. Jelikož je @evleaks důvěryhodný zdroj mobilních novinek, téměř stoprocentně můžeme věřit tomu, že bude úvodní obrazovka "es pětky" rozdělena na jednotlivé překrývající se karty. Podobný design má mít také odemykací obrazovka.

Samsung Galaxy S5 homescreen

Nejmenovaný zdroj blízký Samsungu na serveru KoreaHerald.com vyvrátil použití technologie Iris pro skenování očí. I když jihokorejský výrobce na této funkci skutečně pracoval, do zařízení ji však neintegroval z několika důvodů. Zaprvé by bylo nutné smartphone vybavit kvalitnější čočkou, což by znamenalo zvýšení výrobních nákladů a tedy i pořizovací ceny. Zadruhé by prý jiná čočka negativně ovlivnila výsledný design. Místo toho má nový Galaxy S5 dostat čtečku otisků prstů.

Samsung patent

Samsung Galaxy S5 by měl mít mimo jiné 3 GB RAM, 64bitový procesor, displej s rozlišením 2560x1440 pixelů a kovové tělo. Dále kolují zvěsti o použitém akumulátoru s kapacitou 2900 mAh. Před nedávnem si firma navíc nechala schválit nový patent na smartphone s beztlačítkovým designem. Mohlo by se jednat o budoucí vzhled Galaxy S5? Obsah patentu najdete na stránce USPTO.

Samsung Galaxy S5 eldar

Podle ruského novináře jménem Eldar Murtazin se má novinka představit na tiskové konferenci Samsungu dne 23.2.2014 v 18 hodin před zahájením veletrhu MWC v Barceloně. Murtazinovi předpovědi nejsou vždy přesné, nicméně termín premiéry dřívějšího modelu Galaxy S4 mu minulý rok vyšla. Jestliže nevyjde únor, premiéra by se mohla odehrát v březnu v Londýně (pravděpodobnější). Brzy uvidíme, kde se skrývá pravda.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung Galaxy S5 má být představen v únoru, oslní QHD a čtečkou otisků prstů

Čtvrtek, 23 Leden 2014 - 14:47 | DRK | Tož asi takto: 5" mi přijde jako maximum co...
Středa, 22 Leden 2014 - 23:48 | BTJ | Rozliseni sice na hovno, ale za pet litru se to...
Středa, 22 Leden 2014 - 17:11 | Peter Komačka | na Slovensku už vedia ako bude telefón vyzerať...

Zobrazit diskusi