CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung Galaxy Watch přinese nové zdravotní funkce díky umělé inteligenci

Zdroj: Shuttestock

Samsung plánuje letos rozšířit funkce svých hodinek Galaxy Watch o nové zdravotní a fitness možnosti založené na umělé inteligenci. Společnost oznámila, že tyto hodinky nabídnou personalizovaná zdravotní skóre, tipy na zlepšení zdraví, indikátory spánku a doporučené cvičební rutiny.

Jedním z hlavních vylepšení je nové energetické skóre, které využívá různé osobní metriky k poskytování komplexních informací o zdraví. Tento model analyzuje data o spánku, včetně času, kdy nositel šel spát, délky a kvality spánku, srdeční frekvence a variability během spánku, a také fyzické aktivity během dne.

Galaxy Watch také nabídnou wellness tipy, které využívají analýzu dat k poskytování motivačních rad a pokynů přizpůsobených vašim osobním fitness cílům. Funkce spánku budou rovněž vylepšeny novými algoritmy, které analyzují pohyb během spánku, latenci, srdeční frekvenci a frekvenci dýchání. Tyto nové funkce doplní stávající sledování, jako je zaznamenávání chrápání, hladiny kyslíku v krvi a spánkových cyklů.

Pro vášnivé běžce přidají Galaxy Watch nové metriky zón tepové frekvence pro aerobní a anaerobní práh, které pomohou optimalizovat tréninková okna. Cyklisté si také přijdou na své díky metrice funkčního prahového výkonu (FTP), která bude vypočítána během 10 minut konzistentní jízdy na kole.

Zdroj: Shutterstock

Nová funkce Workout Routine umožní kombinovat různé typy cvičení do jednoho režimu, což umožní hladký přechod mezi jednotlivými aktivitami bez zastavení. Funkce Race zase umožní uživatelům překonávat své předchozí časy na stanovených trasách.

Samsung naznačil, že nové zdravotní funkce nemusí být exkluzivní pouze pro Galaxy Watch. "Zavedení Galaxy AI do Galaxy Watch je jen začátkem tohoto procesu a těšíme se na další integrace napříč naším portfoliem Galaxy," uvedla společnost. Další novinkou by mohl být nositelný Galaxy Ring, který bude sledovat spánek na základě srdeční frekvence, pohybu a dýchání a nabídne personalizované rady.

Tyto nové funkce budou součástí aktualizace One UI 6 Watch, která bude dostupná koncem tohoto roku. Samsung uvedl, že omezený počet majitelů hodinek bude moci vyzkoušet tyto funkce v beta programu od června.

Diskuse ke článku Samsung Galaxy Watch přinese nové zdravotní funkce díky umělé inteligenci

Čtvrtek, 30 Květen 2024 - 09:11 | RedMaX | Vzhledem k nedostatku lékařů v ČR by se nové...

Zobrazit diskusi