CDR.cz - Vybráno z IT

Konkurence Microsoft Surface PRO 3 příchází v podobě Vaio Z Canvas

Vaio Z Canvas 1
Sony Vaio Z Canvas již dorazil na japonský trh. JIP chce se značkou Vaio zamířit opět na špičku trhu, proto snad rovnou vydává notebook Vaio Z a tablet Vaio Z Canvas s oslňujícími parametry, který si dnes představíme.

Jedná se o 2-in-1 s přídavnou klávesnicí a perem. Již na pohled je patrné, že spíše než o tablet do metra se jedná o pracovní zařízení robustnějších rozměrů. Jedná se o první tablet v režii JIP (Japan Industrial Partners), které Sony značku Vaio prodalo.

Vaio Z Canvas 3

Zobrazovací plochu zde zastupuje 12" displej s rozlišením 2560x1704 pixelů, je poháněný procesorem Intel Core i7 Haswell s grafickou kartou Iris Pro. RAM může dosahovat až 16 GB společně s maximální kapacitou disku 1 TB.

Vaio Z Canvas 5Vaio Z Canvas 4Vaio Z Canvas 1

Operačním systémem zde bude Windows 8.1 Pro. Z hlediska konektivity pak zmiňme Bluetooth 4.0, 802.11ac WiFi, HDMI a miniDisplayPort společně se dvěma USB 3.0 porty. Výdrž baterie by měla dosahovat 15,5 hodiny na jedno nabití. Díky kvalitnímu zpracování displeje by mělo psaní připomínat běžné psaní po papíře, než-li po tvrdém displeji tabletu.

Vaio Z Canvas 2

S největší pravděpodobností tak Vaio odpovídá na konkurenční výrobek Microsoft Surface Pro 3. Bohužel kvůli ceně cca 41 000 Kč (v základních parametrech) pak Surface Pro vypadá jako schůdnější varianta. Vaio však Z Canvas představuje spíš jako formu investice, než jako pouhý pracovní high-end nástroj.

Až Vaio Z Canvas dorazí na podzim do USA, můžeme očekávat jisté snížení ceny. Pokud chce však Vaio opravdu konkurovat konkurenčnímu Surface, musel by cenu snížit daleko znatelněji. Microsoft Surface Pro se totiž prodává za necelých 20 000 Kč. Sice bez klávesnice, ale ta již takový rozdíl neudělá.

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2, 3, 4, 5

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Konkurence Microsoft Surface PRO 3 příchází v podobě Vaio Z Canvas

Středa, 27 Květen 2015 - 08:23 | ica sk | to čo je za marketingový žvást, že investice...

Zobrazit diskusi