CDR.cz - Vybráno z IT

Správná vychytávka pro každého Čecha! Domácí minipivovar ovládaný smartphonem

nepřehlédněte
Brewie 1
Nasypete přísady, vyberete si jaký druh piva chcete, případně si nastavíte parametry vlastní a pak už můžete přes aplikaci sledovat, jak se váš vlastní zlatavý mok připravuje. Jste geek a milovník piva k tomu? Pak je Brewie něco pro vás.

Česká republika je země pivu zaslíbená. Ne nadarmo jsme nejaktivnějšími konzumenty tohoto nápoje na světě a porážíme i takové vyhlášené pijany, jako jsou Dáni či Němci. V době, kdy se na našem trhu čím dál více daří minipivovarům asi spoustu lidí napadlo, jaké by asi bylo, mít doma vlastní miniaturní pivovar. Díky zařízení Brewie se může tento sen splnit.

Brewie

Stačí přidat ingredience, zadat recept a pivo už se vaří

Zařízení o rozměrech 71,5 x 32,5 x 45 cm vypadá jako větší výčep a pojme až 20 litrů tekutiny. Po připojení k vodovodnímu rozvodu dochází k automatickému dávkování vody dle potřeby a hned tak odpadá jedna starost. Nechybí pak ani funkce automatického čištění.

Od uživatele se očekává, že si vybere vhodnou směs surovin, které bude moci nakoupit přímo v eshopu brewie.org, nebo může sáhnout po vlastních dle potřeby. Dále je nutné nastavit recept, neboli postup přípravy, kterým se Brewie bude řídit. Sáhnout lze po více než 200 připravených nastaveních, případně není problém vytvořit vlastní a uložit jej do svého profilu.

Brewie 2

Minipivovar je možné ovládat pomocí zabudovaného dotykového 4,3" displeje, nebo přes WiFi pomocí mobilní aplikace pro iOS, Android či Windows Phone. Myšleno je i na ostatní a pivovar tak má i vlastní webové rozhraní.

Pivo uvaříte za dva týdny

Zajímavé je, že tvůrce ke každému balení surovin dodává také RFID čip (zařízení je umí číst). Vy si tak můžete koupit připravenou směs a načíst konfiguraci z čipu. Doba vaření se u jednotlivých druhů liší, nicméně samotné vaření zabere kolem 5-6 hodin, po čemž následuje kolem dvou týdnů pomalého kvašení. Některé věci zkrátka nelze uspěchat... Po této době můžete výsledný produkt přečerpat do 5l soudků, případně rovnou čepovat dle libosti.

Suroviny BrewieProces

Tvůrci si za svůj nápad, který naživo ukázali i letos na veletrhu IFA 2015 v Německu, nechávají náležitě zaplatit. Již před rokem uspěli na crowdfundingovém portálu Indiegogo a v nejbližších dnech spustí další kolo předprodeje, které bude následováno dalším kolem crowdfundingu - peněz není nikdy dost, že? Cena se v předprodeji pohybuje kolem 2 000 dolarů (50 000 Kč) v závislosti na příslušenství a množství dodaných surovin.

Tagy: 
Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Správná vychytávka pro každého Čecha! Domácí minipivovar ovládaný smartphonem

Čtvrtek, 22 Říjen 2015 - 18:55 | rman | Jakoze to, ze si uvarim pivo ktery je v kazdy...
Čtvrtek, 22 Říjen 2015 - 18:45 | HKMaly | Vlastenci?
Čtvrtek, 22 Říjen 2015 - 10:17 | DRK | Není nad to, když si český nadšenec uvaří pivo v...
Čtvrtek, 22 Říjen 2015 - 09:10 | rman | Proboha proc, kdo by je chtel varit???
Středa, 21 Říjen 2015 - 18:13 | HKMaly | Jsou uz v softwarovem repositari receptu domaci...

Zobrazit diskusi