CDR.cz - Vybráno z IT

Temná či světlá strana síly? Star Wars minihra od Google mění vzhled aplikací

Starwars 2
Chtěli jste se vždy stát rytířem Jedi a chránit galaxii před zlem? Nyní máte možnost. Zvolte si v nastavení Google stranu a všechny služby se změní do stylu Star Wars: The Force Awakens, včetně zvuků a dalších překvapení.

Star Wars je všude. Na plakátech, v reklamách, v obchodech i na internetu. K šílenství kolem pokračování série v podobě sedmého dílu Star Wars: Síla se probouzí se nyní připojuje i Google se svou minihrou.

Šílenství kolem Star Wars pociťují v Google prý i ve svých kancelářích, kde lze potkat lidi oblečené jako Jedi a zvířata v oblečcích na motivy filmu

Její princip je jednoduchý - uživatelé služeb internetového giganta si mohou vybrat, ke které straně síly patří. Podle toho, zda se rozhodnete být Jedi, nebo Sith, se změní váš vzhled služeb Google Maps, YouTube, Gmail apod. Vaše preference se pak projeví i na vzhledu prohlížeče Chrome.

V případě Google kalendáře vám dojde k doplnění záznamu na 17. prosince, kdy je v kinech premiéra. Na YouTube se můžeme vedle posuvníku v barvě světelného meče těšit také na Star Wars zvuky ovládacích prvků. Různých vtípků a tzv. easter eggů mají v Google připravených spousty.

Zkuste do vyhledávače napsat třeba "A long time ago in a galaxy far, far away".

Starwars Gmail

U některých služeb se změna může projevit až za několik hodin. 

Pro fanoušky legendární série se nepochybně jedná o příjemné zpestření zdlouhavého čekání na premiéru. Uvidíme, kolik lidí se nakonec přidá k jedné či druhé straně. Své sympatie ke zlu či dobru můžete vyjádřit na adrese google.com/starwars.

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Temná či světlá strana síly? Star Wars minihra od Google mění vzhled aplikací

Úterý, 24 Listopad 2015 - 18:17 | Xspy | Naprosto zbytečně rozhašený uniformní vzhled ......
Pondělí, 23 Listopad 2015 - 23:10 | Psycho Mantis | xaxa, well said, sir xD
Pondělí, 23 Listopad 2015 - 22:52 | Pastelka | To jste opravdu čekal, že tak zásadní životní...
Pondělí, 23 Listopad 2015 - 21:05 | Psycho Mantis | nějak jim to nefunguje... - edit - narazil jsem...

Zobrazit diskusi